Kakvog mentora je imao Petrić: Šta je trener Partizana naučio od čuvenog Fergusona?

10.09.2022

16:02

0

Strateg crno-belih imao je priliku da priča sa velikim Aleksom

Kakvog mentora je imao Petrić: Šta je trener Partizana naučio od čuvenog Fergusona?
Gordan Petrić - Copyright FK Partizan

Fudbalere Partizana posle teškog gostovanja u Češkoj, očekuje i meč protiv Mladosti iz Lučana u 11. kolu Superlige Srbije.

Trener crno-belih Gordan Petrić svestan je da su mečevi u prvenstvu, posle evropskih uvek teški, ali ipak veruje u trijumf svoje ekipe. 

- Igramo utakmicu posle evropske i kažu da može da bude teže u takvim situacijama, ali ja to ne gledam tako. Imali smo tešku utakmicu protiv Zvezde pa smo protiv Kolubare pružili najbolju partiju. Videćemo se danas na treningu prvi put posle evropske utakmice jer smo imali dan pauze. Mladost je nezgodna ekipa koja zna da se takmiči, ali ne gledamo njih, već nam je fokus na našoj igri. Od 11 utakmica do pauze imamo osam kod kuće i tri na strani i potrebno je to da iskoristimo da skupimo maksimalan broj bodova. Favoriti smo protiv Mladosti i sve osim pobede bi bilo katastrofa jer bismo se vratili na staro - rekao je Gordan Petrić.

Trener Partizana osvrnuo se i na povredu Meniga, očekujući njegov brz povratak na teren.

- Menig je dobro, sluša muziku na terapijama. U ponedeljak će verovatno da počne da trenira. Raspoložen je. Natho posle utakmice nije prijavio da je povređen. Normalno je u trenažnom procesu i videćemo da li će sutra igrati ili odmarati. Moram da vidim kakvo je stanje u ekipi pre nego što odlučim ko će igrati. Moguće je očekivati i isti sastav koji je igrao u četvrtak. Rekao sam igračimna da nerealno je i nemoguće da svi dobiju istu minutažu. Zna se ko je kostur tima, ali nekad, u pojedinim situacijama pravite rotacije. Možda lutamo, ili smo pogrešili, ali smo osvojili bod.

Gordan Petrić govorio je čuvenom menadžeru Aleksu Fergusonu sa kojim je imao priliku da priča o stvarima vezanih za trenerski posao.

- Ne bih voleo da pogrešim u izboru igrača. Voleo bih da napravim balans. Stalno potenciram balans, ali ne zato što sam pametan nego jer sam to čuo od Fergusona. Pitao sam ga zašto Ošej igra desnog beka kad je centarhalf. On mi je u tom trenutku rekao balans. Kakav balans? Igrao sam 500 utakmica nikada nisam čuo za balans... Kada sam ga pitao zašto balans objasnio mi je da u Premijer ligi kada nemate šest visokih igrača vi ste u problemu da branite korner. On mu je igrao, a u Evropi su mu igrala braća blizanci iz Brazila. Potrebno je da imam različite igrače. Ako imam tri slična igrača poput Traorea, Fejse i Belića, voleo bih da ima i neka razlika da lakše dođem do gola i vratim se. Da li će to doneti Gojko? Videćemo. voleo bih da imam različitost u igračima - zaključio je Petrić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike