Grobari, Rikardo ima važnu poruku za vas: Mi smo Partizan, mi nikada ne prestajemo da se borimo!

09.09.2022

10:35

0

Autor: 24sedam

Najbolji strelac crno-belih u evropskim takmičenjima s novom dozom samopouzdanja gleda u naredne mečeve

Grobari, Rikardo ima važnu poruku za vas: Mi smo Partizan, mi nikada ne prestajemo da se borimo!
pfc6 - Copyright FK Partizan

Provozali su fudbaleri Partizana svoje navijača emotivnim rolerkosterom tokom utakmice u Češkoj, a ni jutro posle meča sa Slovackim (3:3) utisci nisu ništa blaži.

Stao je dosadašnji deo sezone crno-belih u tih 90 minuta prve utakmice u Ligi konferencija - od očaja (start Superlige), do sjaja (povratak na pobednički kolosek).

Posle remija u Češkoj, koji je mogao da bude i pravi debakl, ali i herojska pobeda, strelac trećeg gola Partizana Rikardo Gomeš kaže da ekipa sada sa mnogo više samopouzdanja ulazi u nastavak takmičenja.

- Nakon što smo u prvom poluvremenu gubili 2:0, u drugo smo ušli mnogo jače. Postigli smo tri pogotka za kratko vreme. Nismo smeli da primimo treći gol, ali ako sagledamo okolnosti moramo biti zadovoljni i ovim rezultatom. Pokazali smo da možemo da igramo dobro u kojoj god situaciji da se nalazimo. Kada se vratite od 2:0 sa igračem manje, onda vam to sigurno da snagu za naredne mečeve - rekao je Rikardo za zvanični Jutjub kanal Partizana uz važnu poruku za sve navijače Partizana:

- Mi nikada ne prestajemo da se borimo!

FK Partizan
 

Rikardo je otkrio i kakva se to "magija" dogodila u svlačionici izneđu dva poluvremena, kada je Partizan gubio sa 2:0 i imao još 45 minuta potencijalne patnje sa igračem manje. Reči trenera Gordana Petrića i pomoćnika Alebrta Nađa bile su ključne.

- Rekli su nam da moramo biti jaki. Znaju kakav je fudbal. Rekli su da ako damo jedan gol svašta može da se desi. Naravno, tako je i bilo. Nije bilo lako sa igračem manje, pošto su i kad je bilo 11 na 11 oni bili bolji od nas. Sa igračem manje moglo je biti samo gore.

 

 

Kada je postigao treći gol za crno-bele Riakrdo je postao najbolji strelac kluba u evropskim takmičenjima, ali mu brojke nisu primarne. Posebno ga je obradovala promena u pristupu igri.

- Otkad sam ovde, dobar početak utakmice nam je garantovao dobar rezultat. U suprotnom uvek nastane problem. Pokušali smo da ih sačekamo i igramo na kontra napade, ali su oni postigli dva brza gola i prevarili nas. Moramo da budemo zadovoljni rezultatom - istakao je napadač Partizana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike