Sudijski ekspret na Arena Sport objasnio da li je Zvezda oštećena kod penala: Arbitru Mitiću jedna stvar ide na dušu

31.08.2022

21:05

0

Autor: 24sedam

Zdravko Jokić rekao šta zamera deliocu pravde Milanu Mitiću

Sudijski ekspret na Arena Sport objasnio da li je Zvezda oštećena kod penala: Arbitru Mitiću jedna stvar ide na dušu
jokic - Copyright Printscreen / Youtube

Analitičar suđenja na fudbalskim utakmicama, bivši arbitar Zdravko Jokić ponovo je komentarisao suđenje delilaca pravde na 168. večitom derbiju.

Jokić smatra da je debitant sudija Mitić dobro obavio posao, osim što je možda izostala njegova reakcija kod penala za Partizan u 56. minutu. On veruje da je i sam sudija na terenu mogao da dosudi penal, a ne da se čeka sugestija iz VAR sobe.

- Mitić je uspešno odsudio derbi, jedina zamerka je da je kod kaznenog udarca mogao i sam da reaguje. Mislim da je problem bio u tome što je postojalo pitanje da li je udarac bio van ili u šesnaestercu. Evidentno je bio udarac, samo je bilo pitanje gde se dogodio. Ako mu se moglo zameriti nešto, to je onda što on nije svirao - rekao je Jokić, a zatim se krenulo u objašnjavanje prve sporne situacije pred golmanom Popovićem u 1. minutu.

- Situacija kod 38. sekunde kaa je Pešić povučen, ovde je bitno da je lopta bila daleko od njega. Problem bi bilo da je lopta išla ka njemu, a da je on srušen, sklonjen i plus, ne znam baš da se u nekom derbiju desilo da je u 1. minutu dosuđen penal.

Jokić se još jednom vratio kod odlučujućeg momenta na meču, penala za Partizan.

-  Gledanje penala je trajalo zato što su se linije izvlačile u VAR sobi kako bi se utvrdilo gde je bio prekršaj. Sudija je bio dijagobalno, levo od mesta događaja, da je bio na vrhu polukruga, imao bi bolji pregled, a možda je i pomoćni sudija Stojković imao bolji pogled od njega.

Jokić je opravdao svaki žuti karton pokazan na utakmici, baš kao i detalj iz prvog poluvremena kada je Rodić ostao bez kartona zbog sprečavanje Meniga u kontri.

- Nije bilo inteziteta u tom faulu, za razliku od situacije kada Vujačić ruši sa dve ruke Bukarija u obećavajućem napadu za Zvezdu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike