Junajted je postao groblje fudbalera, samo dva uspešna pojačanja od kada je otišao Ferguson

16.08.2022

09:06

0

Nevil ponovo nemilosrdno osipa vatru po svom klubu

Junajted je postao groblje fudbalera, samo dva uspešna pojačanja od kada je otišao Ferguson
gari nevil - Copyright Printscreen/Twitter/SkySportsPL

Legenda Mančester junajteda Gari Nevil ponovo je osuo paljbu po svom klub, koga je nazvao "groblje pojačanja". On je ocenio da su od povlačenja Aleksa Fergusona samo dvojica igrača koji su došli bili uspešni.

To je period od devet godina, u kome je Junajted doveo čak 33 igrača.

"Đavoli" su katastrofalno počeli sezonu, sa dva vezana poraza i gol-razlikom od 1:6, a posrnulom velikanu nije ni malo pomogao novi trener Erik ten Hag.

Nevil je analizirao sve igrače koji su došli na Old Traford od 2013. do danas. Kada je u pitanju cena za koju su dovedeni i ono što su pokazali na terenu, nekadašnji bek je sve podelio u tri kategorije: zelena (uspešni), tamno žuta (na granici) i crvena (neuspeh).

Većina ih je spala u poslednju kategoriju, a Nevil je priznao da su se pojačanja poslednjih godina toliko mučila da sada igrači oklevaju da li da uopšte prihvate ponudu Junajteda kada stigne.

- Jedan od problema koje Mančester junajted ima u poslednjih 10 godina jeste da stalno menjaju trenere i strategije. To je veliki problem. Malo smo gledali velika pojačanja koja je klub doveo u poslednjih 10 godina, ne računajući igrače kao što su treći golmani. Nismo računali ni neke mlađe, ali potrošeno je 1,25 milijardi funti – rekao je Nevil.

Sudeći po njemu, samo dvojica igrača su se isplatila.

- To su Bruno Fernandeš, koji je u poslednje vreme malo "u kanalu", ali to je zbog broja utakmica koje je odigrao u poslednje dve sezone, i Zlatan Ibrahimović. Oni su se isplatili – rekao je Nevil, pa nastavio:

- Erera, Šo, Matić, Mata… Ronaldo bi bio sjajan, ali posle svega što se dešavalo u poslednjih mesec dana i njegove želje da ode i konfuzije koja je stvorena i svih priča, sve to mora da ga svrsta u tamno žuto. U toj kategoriji mogu biti zbog igara, vrednosti, obeštećenja, ili prosto zbog ponašanja – rekao je Nevil, pa sumirao:

- To je 75 odsto pojačanja koja se nisu isplatila. 20 odsto je u tamno žutom. Samo četiri ili pet odsto su uspeli. To je čist horor kada se gleda iz ugla dovođenja igrača.

Legendarni igrač je istakao da ne treba kriviti samo igrače, iako većina to radi.

- I ja sam bio uzbuđen zbog mnogo njih kada su dolazili. Sančo, Varan i Ronaldo – vrhunska pojačanja. Kada je Di Marija došao, mislili smo da će biti pravo pojačanje. Ali, ovaj klub je postao groblje fudbalera. Igrači sada razmatraju da li uopšte žele da dođu. Ne možeš nikoga dovesti.

Ovako izgledaju pojačanja po Nevilu:

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike