Čelsi se sprema za ludu kupovinu! Daće 59 miliona evra za krilnog napadača koji je od 2019. godine dao četiri gola!

15.08.2022

06:19

0

Autor: 24sedam

Londonski "plavci" nanišanili mladog ofanzivca Evertona Entonija Gordona

Čelsi se sprema za ludu kupovinu! Daće 59 miliona evra za krilnog napadača koji je od 2019. godine dao četiri gola!
profimedia-0713775826 - Copyright Profimedia

Nema baš mnogo veze sa realnim životom sve ono što se dešava u fudbalskim prelaznim rokovima. Te cifre koje se vrte teško je i zamisliti.

Sad, nekako smo naučili da fudbaler može da košta 100 (i više) miliona evra, i to uglavnom budu zaista veliki majstori i velike zvezde.

Ali ima i onih kupovina za koje mirne duše možemo da kažemo da su sulude. Na jednu takvu sprema se Čelsi. Vreme će naravno pokazati jesu li u pravu ili ne kada žele da plate 51 milion evra za mladog krilnog fudbalera Evertona.

Entoni Gordon ima 21 godinu, među Keramelama je od 2019. godine i za to vreme odigrao je 51 utakmicu i postigao četiri gola. Samo četiri! Zaista ne izgleda kao neko ko obećava i ko vredi toliko.

Prvu ponudu od  47 miliona  evra  klub  sa Gudison Parka je lagano odbio i saopštio da Gordon nije na prodaju jer ga navijači obožavaju. Nešto ranije odbili su i ponudu Totenhema, ali britanski mediji  veruju da se radi samo o "tvrđenju  pazara" i podizanju  cene. Cifra za koju se smatra da bi bila prihvaćena je 59 miliona evra.

Može se reći da Čelsi gleda u budućnost i da će ovaj momak vredeti mnogo više u budućnosti, ali ako se pogleda kakvi su sve napadači mogli u ovom prelaznom roku mogli da se kupe za daleko manje  pare, onda je njihova poslovna filozofija zaista prilično čudna.

Radi poređenja navešćemo samo nekoliko najupečatljivijih primera. Gabrijel Žesus prešao je iz Mančester sitija u Arsenal za 53 miliona, Rahim Sterling je stigao baš u Čelsi za isti novac koji spremaju za Gordona, Sadio Mane je pojačao minhenski Bajern za nešto više od 40 miliona, a za kraj i zvezda prelaznog roka Erling Haland, koji je iz Borusije stigao u Mančester siti za oko 60 miliona evra.

Ovako na prvi pogled deluje da je svaki od njih mnogo bolja kupovina, ali da ostavimo vremenu da nam pokaže jesu li u Čelsiju u pravu ili ne kada spremaju toliki novac za mladog igrača Evertona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike