Počinje nova sezona u Seriji A, Milan brani tron! Srbi su ovog leta bili zvučna pojačanja, neka pokažu kakvog su kova!

13.08.2022

07:32

0

Najveće šanse za titulu se daju Juventusu i Interu

Počinje nova sezona u Seriji A, Milan brani tron! Srbi su ovog leta bili zvučna pojačanja, neka pokažu kakvog su kova!
FK Milan - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni, File

Vreme je i za novu sezonu Serije A u kojoj će Milan pokušati da odbrani titulu. Upravo će "rosoneri" otvoriti trku za Skudeto, a na San Siru će gostovati Udineze. Takođe, za bodove u Italiji će se boriti i Leće koji je bio najbolji u Seriji B u prošloj sezoni, kao i Kremoneze i Monca. Leće se vratio posle dve sezone, Kremoneze posle 26, dok je Monca prvi put u eliti.

Najveće šanse za titulu daju se Juventusu, kao i Interu koji je prošle sezone vodio "mrtvu trku" sa gradskim rivalom, Milanom. Zatim slede pomenuti "rosoneri", Roma, Napoli, Atalanta...

Ovu sezonu će obeležiti i veliki broj naših igrača, i to u timovima koji imaju velike planove. Tu pre svega mislimo na Juventus, za koji će igrati Dušan Vlahović i Filip Kostić.

Printscreen/Twitter/juventusfc
 

Podsetimo, transfer sprskog reprezentativca iz Fiorentine u torinski klub izazvao je mnogo bure, pre svega u Firenci. A da nekadašnji napadač Partizana ne bude jedini u redovim "stare dame" iz Torina "pobrinuo" se Filip Kostić. Dugo se pričalo o njegovom odlasku iz Ajntrahta, i na kraju izbor je pao na Juventus. Uostalom, dugo je velikan iz Italije važio za najvećeg favorita za ovaj transfer.

Naravno, kada pričamo o transferima, kako da ne spomenemo dolazak Anhela di Marije, (već povređenog) Pola Pogbe, Bremera...

U Interu u koji se vratio Romelu Lukaku nema Srba, ali ih zato ima u Milanu. Reč je o mladom Marku Lazetiću, a ostaje da se vidi kolika će biti minutaža nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.

Ali u Romi ih ima dvojica, koja su stigla ovog leta. Reč je o Nemanji Matiću, koji je stigao iz Mančester junajteda, kao i Miletu Svilaru. "Vučica" je dovela još nekoliko fudbalera, a svakako najzvučniji je transfer Paula Dibale koji je stigao iz Juventusa. A koliko se očekuje od Argentinca, jasno je pokazao doček. Stigao je i Vajnaldum.

Kada se spomene Lacio, sinonim je Sergej Milinković-Savić, o čijem se transferu odavno priča, ali ćemo ga i ove godine gledati u dresu kluba sa "Olimpika". Gledaćemo i Dimitrija Kamenovića, ali naravno razlika u minutaži će biti baš velika. Da su "srpski timovi" može da se kaže za Fiorentinu i Torino. Tako su u "Violi" već bili Nikola Milenković, Matija Nastasić i Aleksa Terzić, a "koloniju" je "pojačao" Luka Jović, novajlija pristigao iz Reala.

Printscreen /Twitter/ACF Fiorentina
 

Ni "bikovima" iz Torina neće nedostajati Srba, pošto su tamo već Saša Lukić i Vanja Milinković-Savić, a u ovom prelaznom roku je stigao i Nemanja Radonjić. U Sampdoriju je iz Sasuola stigao (povratnik) Filip Đuričić, a zvanično je u klub iz Đenove stigao i Mihailo Ivanović. Mladi napadač je na pozajmici iz Vojvodine, sa opcijom otkupa ugovora, mada se već zna da će nastupati u Primaveri.

U Veroni će biti tandem Darko Lazović - Ivan Ilić.

Jedini srpski trener u Seriji A i ove sezone biće Siniša Mihajlović, koji nastavlja borbu sa leukemijom. Nekadašnji srpski selektor na klupi je Bolonje.

I ove sezone, najbolji italijanski fudbal ćete moći da pratite na kanalima TV Arena sport.

 

Serija A, 1. kolo:

Subota:

18.30 Milan - Udineze

18.30 Sampdorija - Atalanta

20.45 Leće - Inter

20.45 Monca - Torino

Nedelja:

18.30 Fiorentina - Kremoneze

18.30 Lacio - Bolonja

20.45 Salernitana - Roma

20.45 Specija - Empoli

Ponedeljak:

18.30 Verona - Napoli

20.45 Juventus - Sasuolo

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike