Ovo je Fiorentinin projekat kojim je Milenkovića ubedila da potpiše novi ugovor!

11.08.2022

16:11

0

Autor: 24sedam

Bleki otkrio zbog čega se odlučio za ostanak na „Artemio Frankiju“

Ovo je Fiorentinin projekat kojim je Milenkovića ubedila da potpiše novi ugovor!
profimedia-0671870081 - Copyright Profimedia

Srpski reprezentativac Nikola Milenković završio je u četvrtak jednu od najvećih transfer saga ovog leta. Putovao je Bleki od Londona, do Milana i Torina, ali je na kraju odlučio da ostane u Firenci potpisavši novi petogodišnji ugovor sa Violom.

Tako su Roko Komiso i njegovi saradnici konačno uspeli da odnesu jednu transfer pobedu u konkurenciji velikih rivala, a šta je to što je nekadašnjeg đaka Partizana ubedilo da ostane na „Artemio Frankiju“ otkrio je odmah pošto je stavio paraf na produžetak saradnje sa Fiorentinom.

- Razgovarao sam sa ljudima iz kluba i svahtio da pripremaju sjajan projekat. Uradili su sjajan posao da bi me zadržali. Volim ovaj grad, ovaj klub i nisam mogao da izdam svoja osećanja - rekao je Milenković.

Reprezentativac Orlova je parafom na novi ugovor zaradio i status najplaćenijeg igrača Fiorentine, s godišnjom platom od tri miliona evra, koja uz određene bonuse može da naraste na maksimalnih četiri miliona. Ipak, novac nije odigrao presudnu ulogu…

- Definitivno imamo kvalitet za osvajanje Lige konferencije. Voleo bih da se plasiramo u Ligu šampiona. Osećam da sam porastao, naprodovao u svim aspektima i osećam se kao lider ekipe. Napravio sam važan izbor po pitanju svoje budućnosti i prethodno dobro razmislio.

Činom produžetka saradnje Bleki se nominovao za potencijalnog kapitena Fiorentine u budućnosti, ali o traci u ovom trenutku ne razmišlja.

- Nositi Davideovu traku je nešto posebno. Ali naš kapiten je Biragi koji svoj zadatak obavlja jako dobro i sa kojim je ekipa srećna. Cilj je da napredujemo u odnosu na prošlu sezonu, da uđemo među šest najboljih ekipa – kazao je Milenković, koji se na kraju osvrnuo na dolazak saigrača iz reprezentacije Srbije Luke Jovića u Firencu.

- Malo ko igra fudbal kao Luka. Ima neverovatnu tehniku i viziju na terenu. Došao je nakon dve godine koje nisu bile lake za njega, ali ga dobro poznajem i znam koliko može da pruži. Kladim se da će biti odličan - zaključio je Nikola Milenković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike