Jović se već predstavio golovima, a sada najvljuje lepše dane! Vreme je da Viola ostane duže u Evropi

27.07.2022

17:05

0

Autor: D. N.

Ugovor je potpisao na 2+2 godine

Jović se već predstavio golovima, a sada najvljuje lepše dane! Vreme je da Viola ostane duže u Evropi
Luka Jović - Copyright Printscreen/Twitter/ACF Fiorentina

Luka Jović novu šansu je dobio u Fiorentini, pošto se u Real Madridu nije naigrao. Reprezentativac Srbije je nedavno potpisao ugovor sa "Violom" po principu 2+2 godine, a sada je u razgovoru za DAZN kazao nešto više o planovima i vremenu provedenom u Madridu.

- Ne znam koliko mogu da pričam o ciljevima u sezoni pred nama, ali bih voleo da osvojim Ligu konferencija - kazao je srpski napadač koji se prošle sezone okitio sa titulama u Primeri i Ligi šampiona.

- Navijači Fiorentine zaslužuju da se raduju uspesima. Sada kada je klub u evropskom takmičenju, vreme je i da ostane tu duže vreme. Treniramo najbolje što možemo, kako bismo bili spremni za sledeću sezonu, ali je potrebno vreme da se naviknemo na nove uloge. Nosio sam dres Reala tri sezone, radio sam sa najboljim igračima i trenerima sveta. Naučio sam mnogo od njih i stekao iskustvo - dodao je 24-godišnji Jović, a zatim otkrio zašto je izbor pao baš na Fiorentinu.

- Iz nekoliko razloga, ali su najvažniji ambicija i trener (Vinćenco Italijano prim. aut.) koji voli napadački fudbal. Fiorentina je jedan od retkoh klubova koji igra napadački - kazao je nekadašnji napadač Crvene zvezde i Ajntrahta i podsetio na podatak da je mnogo igrača iz Srbiji igra(lo) u Fiorentini.

Trenutno su tu Nikola Milenković, Aleksa Terzić i Matija Nastasić, a nedavno je Dušan Vlahović otišao u Juventus.

- Kao što se zna, mnogo fudbalera sa Balkana je igralo u Firenci, a sada ima i Srba. Mogu samo da se nadam da ću ponoviti njihove (ranije) uspehe. Nadam se da ćemo uraditi velike stvari - podvukao je Jović koji je davao golove u pripremnim mečevima za novi klub.

Fiorentina bi novu sezonu u Seriji A trebalo da otvori 14. avgusta na svom "Artemiju Frankiju" protiv Kremonezea.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike