Dani Alveš je veliki, a Barsa? Brazilac je imao samo jedan zahtev - od Katalonaca dobio nož u leđa!

15.06.2022

19:58

0

Autor: 24sedam

Iskusni defanzivac napušta Nou Kamp po drugi put

Dani Alveš je veliki, a Barsa? Brazilac je imao samo jedan zahtev - od Katalonaca dobio nož u leđa!
Dani Alveš - Copyright Profimedia

Pokazao je Dani Alveš veličinu kada je prošle zime dolazio u Barselonu, pokazao je ogromno srce i večeras, kada se po drugi put u karijeri oprašta od „Nou Kampa“… A, da li je Barsa velika kao nekada? Deluje miljama daleko od toga…

Katalonci u modernoj istoriji nisu bili u težoj situaciji nego u sezoni za nama… Primorani na odlazak prve zvezde tima Lea Mesija, uzdrmani i izranjavani sa svih strana u januaru su pozvali legendarnog Brazilca u pomoć, i on je stigao… Za platu od jednog evra, da svojim iskustvom pomogne nekadašnjem saigraču Ćaviju u spašavanju onoga što se spasti može…

Odigrao je 16 od 17 utakmica kao starter Alveš, a kada je Barsa njemu trebalo da uzvrati uslugu povukla se i posramljeno spustila glavu da trpi uvrede koje, čini se sasvim opravdano, stižu sa svih strana pošto je objavljeno da harizmatičnom desnom beku neće biti ponuđen nastavak saradnje.

A imao je Alveš samo jedan zahtev – ugovor do kraja kalendarske godine, kako bi spremno dočekao poslednji Mundijal u svojoj fantastičnoj karijeri.

Barsa to nije mogla, a verovatno je preciznije reći nije htela, da mu ispuni. Zbog toga su navijači gotovo u glas povikali da je njihov klub zabio nož u leđa Alvešu koji posle svega, prema njihovom mišljenju, nije zaslužio da se Barsa tako ponese prema njemu.

Ipak, Dani je i u oproštajnoj poruci pokazao šampionsko srce i karakter… Dostojanstveno, s puno poštovanja i ljubavi, bez ružnog slova o klubu u kojem je u dva mandata proveo osam i po godina.

- Želeo bih da se zahvalim svima koji su mi pružili priliku da se vratim u ovaj klub i da ponovo nosim ovaj predivni dres. Niste svesni koliko sam srećan zbog toga... Nadam se da im neće nedostajati moje ludilo i moja dnevna doza sreće. Nadam se i da će oni koji ostaju promeniti istoriju ovog predivnog kluba. Želim im to od srca - napisao je Brazilac na društvenim mrežama i dodao:

- Došlo je vreme za oproštaj. Kao što to biva u životu, godine prolaze, putevi se razilaze, a priče se pišu na različitim mestima. Zatvara se jedan predivan krug, a otvara neki drugi, još izazovniji. Nikada ne zaboravite. Čak i kada je Lav star 39 godina i dalje je pozitivno lud Lav! Živela Barsa zauvek – poručio je Dani Alveš.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike