Barsina magija se nastavlja! Katalonci pronašli način da zarade još 100 miliona evra!

01.08.2022

21:28

0

Autor: 24sedam

Pošto su nedavno prodali deo TV prava, Katalonci su sada unovčili prava za digitalne usluge

Barsina magija se nastavlja! Katalonci pronašli način da zarade još 100 miliona evra!
Đoan Laporta - Copyright Profimedia

Čudo pravi Barselona ovog leta. Kada su mnogi kao lešinari obletali „Nou Kamp“ u nadu da će „raščerupati“ izranjavanog giganta, Katalonci su se podigli i svima pokazali da su i te kako sposobni da se uhvate u koštac sa najvećim alama evropskog fudbala.

Period čuđenja Barsinim poslovima ovog leta odavno je prošao, sada većina delatnika koji okružuju najvažniju sporednu stvar na svetu s velikim nestrpljenjem iščekuju kojeg će keca iz rukava sledećeg povući Đoan Laporta.

Na njihovu sreću nisu morali dugo da čekaju, pošto je prvi čovek Barselone na promociji Žila Kundea otkrio da su Katalonci pronašli način da zarade dodatnih 100 miliona evra, prodavši deo prava za svoje digitalne i audiovizuelne usluge kompaniji za digitalne navijačke tokene „Socios.com“.

- Zasad smo prodali 25 posto kompaniji Socios. Možda jednog dana dođe vreme da vratimo i ovih 25 procenata, ali za sada imamo novog partnera koji je uložio 100 milijuna eura – objavio je Laporta, pošto su prethodno članovi kluba izglasali da Uprava može da proda najviše 49% Barca Studiosa.

Podsetimo, ovo je samo nastavak Barselonine trgovine svojim pravima. Nedavno su navijači na Skupštini odlučili da prodaju 49 odsto ogranka kluba koji se bavi licenciranjem i fan-shopovima (Barca Licensing & Merchandising), od koje bi klub mogao da generiše oko 300 miliona evra. Posle toga je prodato 25 odsto od zarade od TV prava za Primeru, što bi klubu donelo oko 550 miliona evra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike