Partizan u istoriji kiparskog fudbala! Nova blamaža Valjka, a može da postane i gore!

06.08.2022

14:11

0

Autor: 24sedam

Nižu se loše vesti za sve u klubu iz Humske

Partizan u istoriji kiparskog fudbala! Nova blamaža Valjka, a može da postane i gore!
AEK-L-FKP-08-2022-9239-01 - Copyright Promo/FK Partizan/Miroslav Todorović

Nije lako ovog leta biti navijač Partizana u fudbalu. Rezultatska i upravljačka kriza iz temelja drmaju stadion u Humskoj, koji ne pamti teže vreme u poslednjih nekoliko godina.

Crno-beli su se već posle četiri kola praktično oprostili od šampionske titule pošto imaju sedam bodova manje od najvećeg rivala Crvene zvezde, a nakon prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope mnogo su bliži eliminaciji nego nastavku borbe za grupnu fazu drugog po jačini UEFA klupskog takmičenja.

Izabranici Ilije Stolice poraženi su u četvrtak 2:1 u Larnaki od AEK-a, koji je „grobarima“ priredio dvostruku nelagodu, kako zbog samog neuspeha tako i zbog činjenice da je Partizan na taj način ušao u istoriju tamnošnjeg fudbala.

Naime, Kiprani su se pohvalili činjenicom da je beogradski tim postao treći kojeg su njihovi klubovi savladali četiri puta u evropskim takmičenjima. Pre crno-belih u toj grupi nalazili su se samo grčki Iraklis i jermenski Urartu (nekada Banants).

Podsetimo, pre AEK-a, crno-beli su poraženi u duelima kvalifikacija za Ligu šampiona sa APOEL-om (2:0) i dva puta protiv AEL-a (na oba meča po 1:0), a ono što dodatno može da zabrine sve kojima je crno-bela boja pri srcu jeste opasnost da posle beogradskog revanša njihov klub postane jedini kojeg su Kiprani savladali čak pet puta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike