Partizan ponovo skupo platio svoje greške: Poraz na Kipru koji ništa dobro ne obećava

04.08.2022

17:56

0

Autor: 24sedam

Crno-beli po prvi put sa petoricom stranaca u startnih 11

Partizan ponovo skupo platio svoje greške: Poraz na Kipru koji ništa dobro ne obećava
partizan - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana poraženi su u prvom meču 3. kola kvalikafikacija za plamsna u Ligu Evrope od ekipe AEK u Larnaki rezultatom 2:1 (1:1). Golove su postigli Kabezali u 34. i Miličević u 71. za domaće, a Menig u 18 za Partizan. Revanš je na stadionu Paartizana za sedam dana.

U Nišu su greške pravili Marković i Šehović, u Pazaru je koban bio Saničanin po svoju ekipu... Večeras na Kipru golman Stevanović nije dobro procenjivao let lopte iz kornera, pa je Vujačić gubio vazdušne duele koji su prethodili primljenim golovima... Dok se izređaju svi sa pravom na grešku, šta će ostati od Partizana?

Crno-beli tim se bolno sudara sa svojim limitima. Taman kada se pomisli da bi jedan uspešan potez kao gol Meniga u 18. minutu meča u Larnaki mogao da znači početak ozdravljenja, za desetak minuta postane jasno da ovaj brod neće lako iz mulja. U najkraćem, kvar je sistemski, neophodne su promene kako na klupi, tako i u timu, jer će u suprotnom ova sezona postati crna rupa u istoriji kluba.

Dve sezone ovaj tim pati pod protivničkim kornerima i na kraju se pojavljuju na Kipru potpuno neobučeni da se suprostave jednostavnim, ali stalnim centaršutevima protivnika na drugu stativu odakle su se supuštale lopte na volej strelcima AEK. Šta je u svemu tome zbunjujuće? Odsustvo znanja kod stručnog štaba i trenera za prekide, odsustvo želje uprave da dovođenjem pravog trenera otklone problem, odustvo igračke inteligencije kod pojedinaca da pročitaju šta im se sprema od jednog do drugog kornera...

Zapanjujuće je sve to, kao i potpuna fizička nepsremnost igrača da bi se suprostavili rivalu u ozbiljnoj evropskoj utakmici. Zbog svih pogrešnih odluka koje se ponavljaju sa ovim aktuelnim stručnim štabom, nije lako biti optimista pred revanš za sedam dana na stadionu u Humskoj. Crno-belima će biti potrebna pobeda od dva ili više golova razlike, ali malo toga u nastupu Partizana daje veru da je takav scenario moguć.

 

Ovakav je tok imala utakmica u Larnaki iz minuta u minut

 

90+3. minut - Žuti za Belića zbog dva vezana prekršaja u roku od par minuta.

 

90. minut - Igraće se 6 minuta nadoknade.

86. minut - Konačno nešto i od Partizana da se vidi. Lutovac je probao da pronađe iz punog trka Rikarda, Pirić je istrčavanjem sa linije zaustavio taj pas.

83. minut - Žuti za Fejsu zbog udaranje po licu protivnika u trenucima kada ga je već prošao.

79. minut - Spremaju se Lutovac, Belić i Terzić da uđu, verovatno će van terena Dijabate, Menig ... Andrade!

74. minut - Natho prepušta svoje mesto Baždaru!

71. minut - Gol, 2:1 za AEK! Opet korner, opet loša reakcija odbrane Partizana koja se završava golom štopera, Miličević pogađa za 2:1!

68. minut - Žuti karton za Tomovića. Srbin je tražio žuti za Vujačića, ali mu se pritisak na sudiju nije isplatio. Kažnjen je kartonom, ali Vujačić iz ovog iskustva mora da izvuče pouke. Mogao je da bud isključen!

66. minut - Stevanović odlično brani pokušaj Altmana!

63. minut - Dugo traje prekid, Filipović definitivno mora na klupu, Živković ulazi umesto njega.

60. minut - Trostruka izmena kod Kiprana, izgfleda da i Filipović neće moći dalje, lekari mu ukazuju pomoć. Kiparski tim i posle izmena nema Kiprana na terenu. Ušla su dva Portugalca i jedan Izraelac

59. minut - Rikardo se verbalno sukobio sa Ojerom, a sudija je počastio kartonima Vujačića i Uroševića zbog prigovora! Čudne odluke Letonca koje mogu da dovedu Partizan u problem, jer su dvojica iz poslednje linije opomenuti.

57. minut - Ukazuje se pomoć Filipoviću posle duela sa Tomovićem. Desni bek crno-belih se drži za glavu, sudija je dao lekarima dozvolu da uđu na teren...

54. minut - Prečkaaaa! Rikardo posle centaršuta Filipovića sa desne strane pogađa okvir gola. Nema sreće Partizan!

50. minut - Reporteri Arena Sport podsećaju da su crno-beli u prvom poluvrmenu napravili samo dva prekršaja. Za pet minuta igre u drugom napravili su isto toliko.

48. minut - Ozbiljan napad Partizana, Rikardo je iskoristio to što pomoćni sudija nije dobro procenio njegov položaj, a nema ni VAR da bi ga ispravio. Ipak, najbolji strelac crno-belih iz prošle sezone nije prošao "jedan na jedan", pa to nije pošlo za nogom ni Dijabateu, da bi se konačno Andrade dokopao lopte i oprobao koji je izblokiran.

47. minut - Oba trenera su odlučila da sa istim snagama krenu u drugo poluvreme!

46. minut - Nastavlja se utakmica u Larnaki, domaći su krenuli sa centra.

 

 

45. minut - Igraće se minut sudijske nadoknade vremena!

 

 

43. minut - Vujaaaaaačić! Kakva šansa! Natho je iz iz slobodnog udarca sa leve strane pronašao Crnogorca u natrčavanju, sve je bilo super osim završnog šuta glavom... Šteta!

40. minut - Domaća publika se podigla, izjednačenje je donelo bolju atmosferu za domaći tim i navijače. Odbrana Partizana na sve većim iskušenjima. Zasad domaći ne pronalaze mirnoću kod završnog pasa, što svakako odgovara crno-belima.

34. minut - 1:1! Korner je izveden sa desne strane, Tomović je nadskočio svog direktnog rivala, na njegov spuštanje lopte najbolje je reagovao Anhel Garsija  Kabezali koji je pogodio za izjednačenje.

31. minut - Ponovo je sevnula kontra. Dijabate je probao da pronađe Meniga, ali je Pirić dobro pratio taj pas, stigao je pre holandskog fudbalera i ispucao je u aut.

28. minut - Kontra Partizana posle kornera AEK. Povukao je Menig, ali ga je posle desetak metara od ulaska na polovinu Kiprana sustigao Ojatundži. Samo aut za crno-bele od svega...

 

 

25. minut - Pauza za osveženje!

22. minut - Natho ponovo želi šutem da reši napad, sada je dobio korner! Dva udarca iz ugla za redom, ali odbrana Kiprana dobro je reagovala.

 

 

18. minut -. Goooool! Menig 0:1! Rikardo je odlično prošao po desnoj strani, kada je zaobišao golmana potražio je Dijabatea, a pronašao Meniga, koji je imao mirnoću da sa desetak metara smesti levicom loptu iza leđa Pirića!

17. minut - Kontra za Partizan. Menig je iskoristio dobar dugačak pas Andradea u prazan prostor. Holanđanin je driblao Miličevića, ali Natho nije završio akciju kako su žečleli crno-beli.

13. minut - Korner za AEK, probali su domaći nabacivanjem iz ugla da pronađu najbolje postavljenog igrača na ivici kaznenog koji se nameštao na volej, ali je neko od štopera napravio faul. Letonski sudija je pokazao da je posed za crno-bele.

9. minut - Lepa akcija Partizana. Lopta je išla od noge do noge, od kaznenog Partizana, ali se preko Andradea i Dijabatea težište igre brzo preselilo u 16 metara AEK. Menig je probao da asistira do Rikarda, onda je sve završeno Nathovim udarcem sa oko 17 metara preko prečke.

6. minut - Dijabate je bio u solo-prodoru po desnom krilu, onda je driblao otvarajući prostor za udarac jačom levom nogom, ali golman Pirić je ponovo bio pažljiv.

4. minut - Napad domaćih po desnom boku, činilo se da će Faraž proći Uroševića, ali je pomogao i Fejsa, pa se akcija završila gol-autom.

3. minut - Reporteri TV Arena Sport javljaju da je na terenu 33 Celzijusovih, a da je subjektivni osećaj 35 C... Vrelo!

2. minut - Prvi šut Partizana, Natho je pokušao sa oko 20 metara, Pirić na mestu!

1. minut - Počela je utakmica!

 

Fudbaleri Partizana večeras (18.00) u Larnaki igraju prvi meč 3. kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope. Crno-belima će veliki neprijatelj biti visoka temperatura, a predviđa se da će ona ići preko granice od 33 Celzijusovih stepeni što favorizuje domaći tim koji je navikao da igra u ovakvim uslovima.

Trener Ilija Stolica odlučio je da na teren pošalje najjači tim koji mu je u ovom momentu na raspolaganju. Po prvi put će u startnih 11 biti čak pet stranaca, a ovom broju treba dodati i reprezentativce Crne Gore i Bosne i Hercegovine Igora Vujačića i Sinišu Saničanina.

Meč će suditi Letonac Andris Treimanis. Očekuje se da stadion bude popunjen do poslednjeg mesta, budući da je polovina karata (3.500) do juče u prepodnevnim časovima, pronašla svoje vlasnike.

AEK: Pirić - Kabezali, Tomović, Miličević, Rosales - Luis Gustavo, Ojer - Đurka, Tričkovski, Faraž - Ojatundži. Trener: Hoze Luis Oltra.

Partizan: Stevanović - Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević - Fejsa - Menig, Natho, Andrade, Dijabate - Rikardo. Trener: Ilija Stolica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike