Bajern pregazio Kostićev Ajntraht! I bez Levandovskog Bavarci su moćna "mašina"!

05.08.2022

20:42

0

Autor: D. N.

Već na poluvremenu je bilo 5:0

Bajern pregazio Kostićev Ajntraht! I bez Levandovskog Bavarci su moćna "mašina"!
Bajern - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Ajntraht je dočekao Bajern u prvoj utakmici nove sezone Bundeslige, ali se veoma loše proveo. Branilac titule u nemačkom šampionatu je pobedio sa čak 6:1 i ako se po "jutru dan poznaje" i u ovoj sezoni će dominirati.

Iako je otišao Robert Levandovski, bilo je raspoloženih za golove. Već u 43. minutu bilo je 5:0 za goste. Domaćina je "načeo" Džošua Kimih je u 5. minutu, a nastavili su Benžamin Pavar, novajlija iz Liverpula, Sadio Mane, Džamal Musiala i Serž Gnabri. Kod četvrtog i petog gola, asistent je bio Tomas Miler.

Rezultat je smanjio Randal Kolo Muani u 64. minutu, a konačnih 6:1 postavio je Musiala na asistenciju Liroja Sanea u završnici meča.

Za osvajača Lige Evrope prošle sezone igrao je i reprezentativac Srbije, Filip Kostić. Ali je u porazu svog tima "učestvovao" do 72. minuta. Tada je zamenjen. Inače, priča se o odlasku u Juventus, pa je moguće da je ovo jedna od poslednjih utakmica Srbina u timu iz Frankfurta.

U narednom kolu Ajntraht će gostovati Herti, ali pre toga u sredu ga očekuje duel UEFA Superkupa, kada će odmeriti snage sa prvakom Evrope, Real Madridom.

Kada je reč o ekipi Julijana Nagelsmana biće domaćin Volfsburgu. Inače, Bajern je već osvojio jedan trofej, a to je Superkup Nemačke.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike