Bajern i Lajpcig igrali za sve pare! Prvenac Manea, trofej Bavarcima i osam golova (VIDEO)

31.07.2022

05:15

0

Autor: 24sedam

Spektakl u Superkupu Nemačke, na kraju i velika drama

Bajern i Lajpcig igrali za sve pare! Prvenac Manea, trofej Bavarcima i osam golova (VIDEO)
Fudbaleri Bajerna - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Fudbaleri Bajerna odbranili su trofej u Superkupu Nemačke pošto su savladali Lajpcig 5:3 (3:0). Ovo je četvrti trofej tima iz Minhena.

Bio je to pravi spektakl. Već do poluvremena Bavarci su vodili sa 3:0 i držali obe ruke na peharu, ali bez drame nije moglo da prođe. Meč će pamtiti i pojačanje ekipe iz Minhena Sadio Mane, koji je postigao svoj prvi gol za novi tim.

Doskorašnji igrač Liverpula pogodio je u  31. minutu za 2:0. Prethodno je Džamil Musaila doveo Bajern u vođstvo, a poluvreme je zatvorio Bendžamin Pavar u 45.

Sve do pred kraj ništa nije ličilo nan neizvesnost. Marsel Halstenberg smanjio je na 3:1 u 59, a Serž Gnabri je postigao novi gol za Bajern u 66. minutu. A onda se zakuvalo.

 

 

Kristofer Nkunku je bio strelac iz penala u 79, a Dani Olmo u 89. minutu za 4:3, a trebalo je igrati još i zaustavno vreme.

Napao je Lajpcig sa svih strana, a iskusni fudbaleri iz Minhena čekali su i dočekali šansu za kontru. Egzekutor je bio Liroj Sane u 8. minutu nadoknade vremena, pa su Bavarci proslavili svoj deseti  Superkup u istoriji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike