Sin partizanovca potpisao za Atletiko! Često slušam o tatinom golu Zvezdi u polufinalu Kupa! (FOTO, VIDEO)

05.08.2022

16:47

0

Autor: 24sedam

Mladi srpski štoper Ivan Vasiljević predstavljen u madridskom klubu

Sin partizanovca potpisao za Atletiko! Često slušam o tatinom golu Zvezdi u polufinalu Kupa! (FOTO, VIDEO)
20210510npVasiljevic2 - Copyright MN Press

Mladi srpski fudbaler Ivan Vasiljević potpisao je četvorogodišnji ugovor sa madridskim Atletikom.

Reč je o momku koji još nije proslavio punoletstvo, a čijeg oca su dobro zapamtili i navijači Partizana i navijači Crvene zvezde. Tata Petar je strelac onog čuvenog gola (1.07.00 na snimku) u polufinalu Kupa iz 1994. godine kojim je doneo veliko slavlje crno-belima.

 

 

- Često sam slušao priče o neizbrisivom tragu svog oca u Partizanu i posebno golu koji je postigao u finalnoj utakmici Kupa protiv “večitog rivala”. Kasnije je svoju karijeru kao trenera gradio na prostoru Španije, pre svega u Osasuni. Iako sam imao otvoren poziv od strane kluba iz Pamplone, želeo sam da gradim svoj autentični fudbalski put. Jeste možda trnovitija staza , ali je autentično moja sa ličnim sadržajem isključivo zasnovana na prikazu na fudbalskom terenu. Upravo izdanja na poziciji centralnog levog štopera su me preporučila madridskom Atletiku, učinivši mi posebnu čast, ali i obavezu da dam svoj pun doprinos i potpunom posvećenošću napravim neke nove iskorake u karijeri - prve su reči mladog štopera po dolasku u novi klub.

 

 

Ivan će biti deo mladog tima "jorgandžija", a trener će mu biti legendarni Fernando Tores.

- Sa blizu 400 mečeva Tores je zaslužio najviše mesto u klupskoj istoriji. Kao igrač je osvojio bukvalno sve, od Mundijala do klupskog prvaka Evrope. Biće mi čast da radim sa takvom veličinom punom autoriteta. Znam da ću moći mnogo da naučim i nivo igre podignem na viši nivo.

Ivan Vasiljević mogao bi da bude i svetla budućnost naše reprezentacije.

- Najveća čast svakog fudbalera je da zaigra za svoju zemlju. Želim da svojim nastupima za Atletiko zavredim poverenje selektora i u vremenima kada fudbal Srbije, i klupski i reprezentativni doživljava renesansu i progresiju, dam pun doprinos na reprezentativnom polju i predstavim se širem auditorijumu na najafirmativniji način dajući pun doprinos ostvarenjima "orlića".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike