Voša ga je svemu naučila, a posebno će pamtiti trofej protiv Partizana! Devetak se oprostio od "stare dame" i otišao u Italiju!

05.08.2022

16:42

0

Autor: 24sedam

Ugovor sa Palermom je potpisan do 2025. godine

Voša ga je svemu naučila, a posebno će pamtiti trofej protiv Partizana! Devetak se oprostio od "stare dame" i otišao u Italiju!
Mladen Devetak - Copyright MN Press

Mladen Devetak je predstavljen kao novi fudbaler Palerma. Sada već bivši član novosadske Vojvodine je potpisao ugovor do juna 2025. godine, potvrđeno je na sajtu člana italijanske Serije B.

Dobrodošlicu mu je poželeo i predsednik Dario Miri, kao i kompletna Palermova porodica.

I sam Devetak se oprostio od "stare dame". Prošao je sve mlađe kategorije, a za prvi tim odigrao je 107 utakmica, postigao je jedan gol i upisao pet asistencija.

- Potpisao sam svu potrebnu dokumentaciju i sve je zvanično završeno, sada sam igrač Palerma. Raduje me dolazak u ovaj veliki klub, uslovi za treniranje i rad su izvanredni. Nova ekipa me je srdačno prihvatila, saigrači i stručni štab se maksimalno trude da savladam jezičku barijeru, s na to obzirom da ne govorim italijanski, a oni ne pričaju baš najbolje engeski, ali za sada se odlično snalazimo.

Meni preostaje da dam svoj maksimum na treninzima i utakmicama i da se pokažem u pravom svetlu. Zbog obaveza još uvek nisam stigao najbolje da upoznam grad, ali ono što sam do sada video me je oduševilo kao i celokupna dobrodošlica u Palermo - rekao je 23-godišnji Devetak, a zatim Vojvodini poželeo mnogo uspeha.

- Kada sam se pozdravljao sa saigračima i upravom rekao sam, i mogu to sa ponosom da ponovim, da je Vojvodina moj matični, prvi i jedini klub u Srbiji. U Voši sam naučio sve ono što danas jesam, na profesionalnom i privatnom planu, i to je nešto što nema cenu. Svojim dosadašnjim saigračima želim pre svega zdravlje, da budu bez povreda, a onda i da donesu još jedan Kup, ako Bog da i titulu, u Novi Sad, jer naši navijači, koji su uz nas u pobedama i porazima, to najviše zaslužuju.

Moj najjači pečat i utisak koji nosim iz Vojvodine je svakako utakmica finala Kupa Srbije 2020. godine kada smo podigli pehar. Celokupna utakmica protiv Partizana, atmosfera u Nišu i penal završnica u kojoj smo izašli kao pobednici je nešto što ću pamtiti do kraja života - zaključio je defanzivac uz dobro poznate stihove "Ćiribu ćiriba, igra Voša ko Barsa…".

Palermo će prvu utakmicu u sezoni pred nama odigrati 13. avgusta i tada ugostiti Peruđu.

Nedavno je kompanija "Siti fudbal grupa (CFG)", postala većinski vlasnik kluba. Miri je zadržao 20 odsto vlasništva i predsednik kluba sa Sicilije.

Podsetimo, CFG je potpuni ili delimični vlasnik čak 11 klubova širom sveta, i to Mančester sitija, Njujork sitija, Melburna, Jokohame, Montevideo sitija, Ðirone, Sičuana, Mumbaj sitija, Lomela i ekipe Troa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike