Šta smo sve videli u Zvezdinoj pobedi?! Novajlije su pojačanje "kao kuća", ali je opet na površinu isplivao onaj stari problem!

04.08.2022

09:36

0

Ukoliko prođu Pjunik do grupe Lige šampiona deli ih plej-of

Šta smo sve videli u Zvezdinoj pobedi?! Novajlije su pojačanje "kao kuća", ali je opet na površinu isplivao onaj stari problem!
FK Crvena zvezda02 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde odlično su startovali u novoj sezoni, kako u Superligi Srbije, tako i u kvalfikacijama za Ligu šampiona. Pobedili su u svih pet utakmica, a poslednja je bila ona od sinoć. Prvak Srbije je sa čak 5:0 savladao Pjunik u trećem kolu, pa je plej-of veoma realan. Ostalo je da se prolaz samo potvrdi na gostovanju u Jermeniji.

Ubedljiv trijumf svakako je obeležio Osman Bukari koji je dao čak tri gola, a u strelce su se upisalo i Kings Kangva i Stefan Mitrović. Dakle, fudbaleri koji su došli u ovom prelaznom roku. Vratili su se i Nemanja Milunović i Aleksandar Pešić, ali se pomenuta trojka posebno istakla u duelu sa Pjunikom.

Dakle, sezona nije "pošteno" počela, a Afrikanci i Mitrović su se pokazali kao prava pojačanja. Bukari je oduševio sinoćnom partijom, a posebno golom kada je pretrčao pola terena, izdržao duel sa pratiocem i na kraju rutinski okončao akciju. Svi su bili oduševljeni njegovom brzinom i snagom da duel izdrži do samog kraja.

- Konkretan i direktan. Ali opet je to plod rada. Neko za to mora da radi. Uvek utakmica izbaci jednog pojedinca. Sada je to bio Bukari. Ja se nadam da će svaku utakmicu da zadrži ovakav nivo i da se neće zadovoljiti, kako on  tako i ostali igrači ovim do sada. Ja mu čestitam, ali uvek treba težiti ka boljem.

Hvala Bogu pa nisam imao tako brze protivnike kroz (igračku) karijeru. Verovatno bih ga "uhvatio" kako god bih znao i oborio dole. Nema dalje od toga - rekao je šef struke Dejan Stanković kada su ga novinari pitali za ocenu partije Bukarija.

MN Press
 

Ništa manje nije bila vredna ni partija Kangve, pa se tako ovaj tandem nameće za budućnost.

Em će to biti nova snaga ekipe Dejana Stankovića, em će Aleksandar Katai i Mirko Ivanić dobiti i malo prostora da "predahnhu", odnosno da ne budu igrači od kojih svi očekuju da svojim potezima rešavaju mečeve. Naravno, šef struke crveno-belih u svima njima vidi važne "šrafove"

- Katai i Ivanić, kao i svi ostali su podjednako važni - odgovorio je Stanković na pitanje da li će sada pomenuti tandem možda pasti u senku Afrikanaca.

Naravno, bitno je da Bukari i Kangva (kao i ostali) pokažu od čega su sačinjeni, u narednim fazama UEFA takmičenja, kada protivnici budu mnogo jači.

Pokazao se sinoć i mladi Mitrović, koji je pokazao da može sam da reši situaciju, driblingom, pa i golom. Dakle, dobro odrađen posao u prelaznom roku.

Isto tako, bitno je što su strelci raznovrsni. Na primer, protiv Radnika je bilo čak šest različitih strelaca. Tako da i napadači imaju malo "lufta", da mogu i oni malo da "poste", odnosno da se golovi ne očekuju samo od njih. Prošle sezone kada Milanu Pavkovu i Ohiju Omoijuanfou nije išlo, situaciju su spasavali Katai, Ivanić i El Fardu Ben golovima.

Ove sezone, odlično je počeo Pavkov sa pet golova u četiri superligaška meča, Pešić se čeka da se pokaže u punom svetlu, a Ohi je pao u drugi plan. Kao i Ben, pre svega zbog konkurencije.

Međutim, utakmica sa Pjunikom je ukazala i na jedan problem, a to je pitanje levog beka. Sinoć je Milan Rodić u samoj završnici napravio veliku glupost i u roku od minut dobio dva žuta kartona. Tako Stanković neće moći da računa na iskusnog defanzivca za revanš, i rešenje će biti verovatno Marko Gobeljić koji može da pokrije i tu poziciju. Uz Strahinju Erakovića kao desnog beka, i štopere Nemanju Milunovića i Aleksandra Dragovića.

Ali čak da i Rodić nije uradio šta je uradio, uvek se postavljalo pitanje, šta ako se povredi, ili šta ako dođe do zamora materijala, što je normalno.

Mada se spominje da bi i ovaj problem mogao da se reši, pošto su pregovori sa 20-godišnjim Iraklijem Azarovijem u završnoj fazi. Tada bi roster bio uvećan, posebno ako se zna da crveno-beli "pucaju" na grupnu fazu Lige šampiona. A tada će svaki igrač biti zlata vredan, jer će se igrati i u Superligi i Kupu Srbije.

Zvezdi u ovom trenutku sve ide od ruke, u Superligi je pobegla Parztizanu na sedam bodova više, a i u Evropi (za sada) sve je savršeno.

Ostaje da vidimo da li će se tako i nastaviti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike