Barsa je svetsko čudo! U Kataloniju sleteo avion sa novim pojačanjem od 50+ miliona evra! (FOTO)

28.07.2022

17:21

0

Autor: 24sedam

Katalonci završili još jednu transfer bombu

Barsa je svetsko čudo! U Kataloniju sleteo avion sa novim pojačanjem od 50+ miliona evra! (FOTO)
Žil Kunde i Pjer Emerik Obamejang - Copyright Profimedia/Sergio Ruiz/PRESSINPHOTO

Barselona se nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima, ali je to ne sprečava da radi odličan posao u tekućem prelaznom roku… Kako? Mnogi uticajni fudbalski radnici priznaju da niko nema pojma odakle Barsi toliko para za pojačanja, ali se pre nekoliko dana u javnosti pojavilo objašnjenje koje nije teško shvatiti, a radi se ukratko o prodaji TV prava unapred, čime su Katalonci obezbedili sebi mogućnost da ovog leta stvore konkurentan tim.

A njegov novi član najkasnije u petak bi trebalo zvanično da postane i Žil Kunde. Iako je glavni i odgovorni na "Nou Kampu" Đoan Laporta nedavno tvrdio da od toga nema ništafrancuski defanzivac sleteo je u četvrtak poslepodne u Barselonu, koja će Sevilji za njega platiti 50 miliona evra, plus dodatnih 10 kroz bonuse.

Ipak, daleko od toga da su Laporta i njegovi saradnici skroz spokojni, pošto im raspoloženje zbog dosadašnjeg sjajno posla u prelaznom roku najviše kvari Frenki de Jong. Naime, da bi stekli pravo da registruju Levandovskog, Rafinju i Kundea, rukovodioci na „Nou Kampu“ moraju da ostvare i neki izlazni transfer zbog finansijskog fer-pleja La Lige, ali holandski reprezentativac nedeljama uporno odbija da napusti Kataloniju.

Ali, da se vratimo poslednjem novajliji Barse. Dugo je trajala saga oko sjajnog defanzivca, koji je nekoliko dana unazad bio nadomak Čelsija. Svi ugledni i uticajni ostvrski i španski mediji skoro pa su Kundea preselili na „Stamford bridž“, međutim štoper je strpljivo čekao i na kraju dočekao konačan dogovor Barse i Sevilje.

Kada prođe lekarske preglede Kunde će staviti paraf na petogodišnji ugovor sa katalonskim gigantom vredan šest miliona evra po sezoni.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike