Kakvi igrači, važniji je stadion: Liverpul povećava kapacitet "Enfild rouda"!

21.07.2022

16:48

0

Fudbalski hram će primati 7000 navijača više

Kakvi igrači, važniji je stadion: Liverpul povećava kapacitet "Enfild rouda"!
Navijači Liverpula na Enfilda - Copyright Tanjug/AP/Jon Super

Liverpul se ovog leta ne može pohvaliti da je angažovao neka zvučna fudbalska imena, ali se punom parom radi rekosntrukcija "Enfild rouda".

Instalirana je masivna konstrukcija kojom će se povećati kapacitet stadiona, koji je izveden uz pomoć 30 inžinjera koji su za 12 sati uspeli da 300 tona gvozdene konstrukcije podignu na krov stadiona koji će biti treći po veličini u Premijer ligi, odmah iza "Old Traforda" i stadiona Totenhema.

Sa novim "smeštajnim kapacitetima" Liverpul će od naredne sezone moći da primi još 7.000 ljudi, ukupno 61.000, od čega će 5.800 mesta biti rezervisano za navijače.

- Ovo je jedan od najizazovnijih i najkomplikovanijih delova izgradnje. Bilo je dosta planiranja i bilo je potrebno nekoliko koraka da se započne zbog složenosti samog dizanja konstrukcije. Ovo je istorijski trenutak za stadion i klub, zaista fantastično dostignuće. Veliko hvala neverovatnom timu sa našeg stadiona i izvođačima koji su ovo sproveli na rekordnim temperaturama - poručio je Pol Katil, direktor stadiona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike