Od Liverpula do Australije preko Partizana: Marković oživljava karijeru u zemlji kengura

15.07.2022

14:46

0

Autor: 24sedam

Bivši kapiten Partizana dolazi na mesto nekadašnjeg igrača Crvene zvezde

Od Liverpula do Australije preko Partizana: Marković oživljava karijeru u zemlji kengura
pfc43 - Copyright FK Partizan

Na dan najvećeg dostignuća u karijeri kada je 2014. godine iz Benfike prešao u Liverpul za 20.000.000 evra, iz Australije stiže vest da bi Lazar Marković mogao da nastavi karijeru u Sidneju za platu koja će biti ispod granice od 404.000 evra (600.000 asutralijskih dolara) po sezoni.

Doskorašnji kapiten Partizana koji se razišao sa matičnim klubom posle tri sezone, stigao bi u Australiju kao zamena za Miloša Ninkovića koji je pojačao Vestern Sidnej Vondererse.

Tamošnji mediji podsećaju na njegov put od Partizana do Liverpula, kada je poređen sa Mesijem i Ronaldom, ali i na neslavnu epizodu u redovima "crvenih" za čije je navijače do danas ostao jedan od najvećih transfer promašaja.

Markovićeva druga epizoda u Partizanu neće biti upamćena po lepom. Zato su u upravi crno-belih na isteku ugovora ovog proleća dali ponudu za produženje saradnje po znatno lošijim uslovima, pa je došlo do očekivanog razlaza. Sidnej bi mogao da bude sledeća njegova stanica, jer i slavni klub želi da se vrati na tron nakon što ga je skinuo Vestern junajted  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike