Ten Hag želi da gradi tim oko Ronalda: On je glavni u timu Mančester junajteda, ali ne znam da li ostaje

19.07.2022

12:13

0

Kristijano se i dalje koleba, ali novi trener nema dilemu

Ten Hag želi da gradi tim oko Ronalda: On je glavni u timu Mančester junajteda, ali ne znam da li ostaje
Erik Ten Hag - Copyright Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Erik ten Hag želi da gradi tim oko Kristijana Ronalda, bez obzira što Portugalac nije bio na pripremama i na turneji sa timom. I ne samo to, želi da zadrži Harija Megvajera kao kapitena i da mu ponovo izgradi samopouzdanje.

Odavno se priča da Ronaldo želi da ode, da bi se takmičio na najvišem nivou, povezivan je sa brojnim, brojnim klubovima, dobijao je i bezobrazne ponude, ali Ten Hag želi da ga zadrži, iako priznaje da ne zna da li će se vratiti u tim.

Ronaldo je propustio početak priprema zbog "porodičnih razloga", a trenutno samostalno trenira u Portugalu. Nije tajna da on želi da igra Ligu šampiona, tako da se stalno pojavljuju neke glasine o njegovoj budućnosti.

Ten Hag ima svoje želje i ne krije ih. Novinari su ga pitali da li je Ronaldo sposoban da se uklopi u njegov sistem igre:

- Kristijano može to da uradi. Pokazao je tokom karijere da može sve. Ja sam postavio svoje zahteve, želimo da igramo na određeni način. A vrhunski igrač može da doprinese, a Ronaldo je apsolutni vrh u našem timu. Igrači diktiraju kako ćete igrati. Pogotovo igrači koji postižu golove, jer su oni jako važni za tim. Oko njih gradiš svoj tim.

On je ipak priznao da ne zna da li će se Ronaldo odlučiti za produženje ili će aktivirati klauzulu da ide. Ipak, postoji mogućnost i da počne sezonu u Junajtedu, pa da onda ode. Šta god da se desi, Ten Hag nema dilemu oko jedne stvari:

- Svi znamo da je Ronaldo vrhunski profesionalac i da će biti spreman, to mi je najmanja briga. A da li će se priključiti timu kada se vrate u Karington – ne mogu da vam kažem. Ne još.

Što se tiče Megvajera, koji je pod udarom navijača, Ten Hag veruje da će zablistati sada kada se zna da će zadržati traku.

- To može da pomogne. Podržaću ga na svaki način na koji mogu. Na kraju krajeva, on mora to sam da uradi, a poseduje kvalitet za to. Dokazao se on u prošlosti, ali treba da se dokaže u sadašnjosti i u budućnosti. Kapiten je stvarno važan, a ja sam zadovoljan njim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike