Već se ljulja stolica u Partizanu : Crno-belima došao spas sa bele tačke u 96. minutu

15.07.2022

19:28

2

Autor: 24sedam

Meč pun preokreta završen rezultatom 3:3

Već se ljulja stolica u Partizanu : Crno-belima došao spas sa bele tačke u 96. minutu
pfc - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana izvukli su bod na niškom Čairu posle dosuđenog penala u 96. minutu koji je u gol pretvorio Rikardo. Derbi je imao sve što treba meč koji je u najavi kola proglašen za najzanimljiviji u ovoj rundi, ali nakon svega viđenog teško da će navijači na papiru jačeg i većeg kluba biti zadovoljni onim što su prikazali njihovi fudbaleri.

Partizan je pokazao veliku neozbiljnost u odbrani. Gotovo da ništa nije funkcionisalo i nije bilo lako proceniti da li su veću nesigurnost pokazivali bekovi ili štoperi i golman Stevanović. Već u 2. minutu greškama u seriji gostiju Radnički je došao u situaciju da povede sa 1:0. Stevanović je krenuo, pa stao, onda je procenio da bi bilo najbolje da se vrati na liniju i tu dočeka kraj cenatršuta, a sve to je samo zbunilo ionako smušene Vujačića i Markovića koji su nemo posmatrali kako lopta ide od jednog do drugog igrača domaćih i završava do strelca Mlađovića.

Da nije bilo gluposti baš Mlađovića, veliko je pitanje kako bi Partizan došao do izjednačenja. Iz neshvatljivih razloga je oborio Vujačića, baš kada je štoper crno-belih izlazio iz kaznenog prostora tako da je sudija Trifković posle intervencije iz VAR sobe pokazao na jedanasterac iz koga je nepogrešiv bio Natho - 1:1.

Poklonjeno poravnanje nije ništa promenilo u igri Partizana. Niti je bilo prave ideje u napadu, niti se u interencijama poslednje linije nešto promenilo. Bilo je jasno da Filipović nije stanju da čuva Mitrovića, a probleme su počeli da prave Jovanović i Petrov, koji su bili prebrzi za usporene Vujačića i Markovića. Koliko su reakcije defanzivaca kasnile videlo se i u uvodnim minutima drugog poluvremena. Za par minuta Partizan se zbog toga našao u konopcima. Šehović, koji je ušao umesto Filipovića, nije mogao da se snađe kao desni bek, jer je Jovanović protutnjao pored njega i između Vujačića i Markovića pronašao Dimića, kojem sa desetak metara nije bilo teško da pogodi za 2:1. 

Posle šoka, usledio je nokaut za goste! Popustio je i Urošević, kome je pobegao Mitrović, ali zbog reakcije štopera i Šehovića Stolica će morati ozbiljno da se zapita da li sa ovakvim odbrambenim igračima može da gradi budućnost ekipe. Sva trojica su mirno gledali na petercu kako Mitrovićev centaršut putuje ka Jovanoviću, da bi krilni igrač iz Sevojna sa ivice kaznenog uhvatio volej pogodivši za 3:1.

Nada se vratila zahvaljujući Uroševiću u 71. minutu, a bod je došao u šestom minutu sudijske nadoknade rušenjem Lutovca od strane Mlađovića, koji je za Trifkovića bio čist penal.

Uprkos osvojenom bodu ostalo je mnogo briga za Partizanovog trenera Iliju Stolicu. Nijedan od igrača iz poslednje linije, pa čak i borbeni Urošević ako se gleda samo onaj duel sa Mitrovićem kod trećeg gola, ne pokazuju da im je mesto u timu koji se bori za titulu. Sve ukazuje da će ovo biti još jedna sezona u kojoj su ambicije bile u raskoraku sa realnim kvalitetom tima. 

Ovakav je tok imala utakmica iz minuta u minut

BLOG UŽIVO

96. minut - Rikardo 3:3!

95. minut - Trifković pokazao na belu tačku, posle rušenja Lutovca od Mlađovića!

93. minut - Izašao je Petrov, ušao Tomić. Petrov prtrčao preko 11 km!

90. minut - Igraće se još 6 minuta!

87. minut - Igrači Partizana uporni su u pravljenju faulova koji prave duge prekide. Sve ide na ruku Radničkog, gotovo da se ne igra poslednjih deset minuta.

85. minut - Karton za Vujačiča.

83. minut - Holender umesto Andradea, poslednji pokušaj Stolice da nešto promeni sa klupe.

82. minut - Prečka Pejovića, druga na ovom meču za kapitena Radničkog!

80. minut - Dug napad Radničkog, nikog da ga zaustavi, osim Stevanovića koji je morao da izbaci u korner pravu bombu Pejovića.

75. minut - U nastavku će umesto Meniga igrati Terzić. Marković je posle prigovora dobio žuti karton, a onda i Terzić. Gužva na sredini terena, počela je tuča igrača, ali se sve brzo smirilo. Žuti za Aksentijevića, Mlađovića, Zdjelara i Uroševića.

74. minut - Ušao je Mesarović umesto Marjanovića.

71. minut - Goool, Uršević 3:2! Šut sa oko 25 metara, precizan po zemlji u sam ugao.

69. minut - Ušli su na teren Štulić i Mićibući, izašli su junaci Radničkog Jovanović i Dimić.

67. minut - Napad koji je nešto više obećavao završio se udarcem Zdjelara iz daljine, u kontri Mitrović propušta ozbiljnu šansu da donese tri gola prednosti.

63. minut - Izašli su Natho i Petković, ušli su Lutovac i Belić.

58. minut - Partizan u konopcima, kao grogiran bokser, ništa im ne ide od ruke, posebno postavljanje i igra u odbrani. Očajno sve izgleda, reklo bi se da niko na terenu u crnoj opremi nema ideju kako bi moglo da se dođe do pozitivnog rezultata na Čairu.

55. minut - Goool, Jovanović 3:1! Nokaut! Mitrović je sa desnog boka tražio i našao Lazara Jovanovića koji je iz voleja raspalio i pogodio mrežu!

50. minut - Goool, Radnički 2:1, Stefan Dimić! Šehović je pao na prvom ispitu. Njegov igrač Jovanović uspeo je da prihvati pas koji je išao paralelno sa aut linijom, da smiri loptu, ogradi se i krene u trk. Posle ulaska u kazneni došlo je proigravanja Dimića koji je pogodio za 2:1.

48. minut - Partizan slabo brani prekide. Marjanović je ubacio loptu sa kornera na prvu stativu odakle je Savić probao da skrene loptu u mrežu. Na sreću gostiju njegov šut nije bio dobar.

46. minut - Nastavlja se meč. Stolica je odlučio da povuče sa terena Filipovića kako ne bi rizikovao drugi žut i isključenje. Umesto njega je ušao u igru Šehović. Biće zanimljivo videti kako će se klasičan levonogi igrač snaći na desnoj strani i to protiv najboljeg igrača Nišlija Stefana Mitrovića.

48+3. minut - Marjanović je probao iz mrtvog ugla da savlada Stevanovića, ali je golman Partizana bio spreman za ovaj pokušaj iz slobodnog udarca. Svemu je prethodila akcija Mitrovića po levom krilu, u dva koraka se oslobodio Filipovića i naterao ga da sruši pre nego što će ući u šesnaesterac. Filipović će morati da se pričuva sličnih startova u nastavku utakmice, budući da od 5. minuta ima žuti karton.

45. minut - Igraće se tri minuta sudijske nadokande vremena.

44. minut - Natho ima problem sa sočivom. Pomoć mu je ukazao Rikardo, ali je sve rešeno tek posle intervencije Saše Marjanovića, koji očigledno ima iskustvo sa nameštanjem ovog pomagala za vid.

40. minut - Gol Uroševiča i kratka radost. Pomoćni sudija je podigao zastavicu, ali je situacija proveravana u VAR sobi. Ofsajd, ništa od vođstva crno-belih!

37. minutu - Kakva šansa za Radnički. Dupli pas Pejovića i Petrova izbacio je iz ravnoteže odbranu crno-belih, pa je kapiten Nišlija izašao sam ispred Stevanovića. Umesto blagog bockanja preko golmana pogođena je prečka.

36. minut - Rikardo nije bio spreman za veliki kiks dvojice štopera Radničkog, koji su mirno posmatrali kako jedna lopta iz dubine terena dolazi do ivice kaznenog prostora.

29. minut - Andrade je ponovo centrirao iz ugla, ali Marković nije dočekao loptu na najbolji način, pa je njegov udarac glavom završio daleko od gola.

26. minut - Golman Nišlija Drobnjak uspeo je da dobije duel sa Rikardom i to u tri navrata. Prvo je istrčavanjem i bacanjem u noge sprečio gol, da bi u dva navrata kasnije sprečavao najboljeg strelca Superlige u driblinzima. Sve se završilo kornerom i povredom Drobnjaka zbog čega mu je ukazivana pomoć. Nastavlja meč, reklo bi se, bez većih problema. 

22. minut - Lepi potezi "bonusa" sa obe strane. Zanimljivo je da su obojica na levoj strani terena, iako desnonogi. Mitrović je driblao Markovića i bio u dobroj prilici da nešto više uradi u tom napadu, koji se završio njegovim proklizavanjem, dok je Petković driblao i na kraju pokušao da proigra Uroševića, koji je u nastavku izgubio duel sa Tolordavom.

15. minut - Žuti karton za gruzijskog štopera Tolordavu zbog faula iza leđa na Rikardu.

9. minut - Sada je Partizan sa sredine, malo levo iskosa, imao priliku da napravi gužvu u kaznenom Nišlija, ali je Andradeova nabačena lopta završila u korneru. Iz nove prilike crno-beli su ponovo zapretili, ali onda se lopta preselila na drugi kraj šesnaesterca. Loptu je imao Vujačić, a na njega je startovao Mlađović. Sudija Trifković je u prvi mah pokazao na slobodan udarac, ali je iz VAR sobe stigla informacija da je faul napravljen u 16 metara i pokazan je na penal. Natho je bio precizan sa bele tačke, 1:1 - 13. minut. 

4. minut - Petković u velikoj prilici posle centaršuta Meniga sa desnog krila. Njegov udarac glavom završio od zemlje preko prečke.

2. minut - Goool!  Radnički je poveo, gol Bojana Mlađovića! Stevanović je krenuo na centaršut koji je dolazio sa oko 30 metara, ali se onda vratio na liniju. Njegovu neodlučnost pratio je i lopš skok štopera koji su dozvolili da jedan od defanzivaca domaćih spusti loptu Mlađoviću, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

1. minut - Počelo je, prvi su u napadu igrači Radničkog!

Fudbaleri Partizana žele da potvrde tri boda iz Ivanjice protiv Javora i da ponove još jednu dobru partiju protiv neugodnog Radničkog, koji pred svojim navijačima traži šansu za iskupljenje iz prethodnog kola kada su pregaženi od Crvene zvezde u Ljutice Bogdana.

Kod Nišlija će zaigrati tri bivša fudbalera Partizana Nikola Aksentijević, Saša Marjanović i Savo Petrov, dok će četvrti crno-beli Nikola Štulić svoju u šansu čekati na klupi. U gostujućoj ekipi zaigraće od starta strelac gola protiv Javora Mihajlo Petković. U odnosu na sastav iz Ivanjice, došlo je do promena u štoperskoj liniji. Pored standardnog Svetozara Markovića sada će igrati Igor Vujačić, a ne Siniša Saničanin.

Istovremeno, pored utakmice na Čairu igraju se još dva meča 2. kola Superlige. U Novom Pazaru gostuje Čukarički, dok se u Subotici sastaju Spartak i Radnik.

Radnički N - Partizan 20.00, Arena Sport TV Premium 1

Stadion: Čair. Sudija: Dejan Trifković.

Radnički:Drobnjak, Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović, Pejović, Marjanović, Dimić, Jovanović, Mitrović, Petrov. Trener: Tomislav Sivić

Partizan: Stevanović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Andrade, Zdjelar - Menig, Natho, Petković - Rikardo. Trener: Ilija Stolica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike