Belića iznenadila ponuda kluba koji voli od malena: Lepo zvuči Premijer liga, ali Partizan...

15.07.2022

15:02

0

Otkrio je vezista i kako je izgledao boravak u akademiji Vest Hema

Belića iznenadila ponuda kluba koji voli od malena: Lepo zvuči Premijer liga, ali Partizan...
Kristijan Belić - Copyright FK Partizan

Fudbalski klub Partizan u novu sezonu ulazi jači i za mladog Kristijana Belića.

Sada već bivši defanzivni vezista Čukaričkog, u domaćem fudbalu pak nije naročito poznat, od 14. godine bio je deo Vest Hema, te se predstavio crno-belima, na zvaničnom kanalu.

Navijači Partizana njegov debi mogu očekivati već u subotu, od 20 sati, kada se igra susret sa Radničkim iz Niša.

Belića je ponuda crno-belih iznenadila, a očekuje da mu inostrano iskustvo dodatno pomogne.

- Tata je bio presrećan. Bio je i šokiran, ali nije nam dugo trebalo da se odlučimo za naredni korak - počeo je Belić, koji je nedavno nosio dres mladog tima Vest Hema.

- Koliko god lepo zvuči Premijer liga Engleske, ipak ideš u klub koji voliš iskreno i za koji od malena navijaš, to je najveći poziv koji možeš da dobiješ.

Dotakao se mladi 21-godišnji igrač i života u Londonu i boravka na akademiji Vest Hema.

- Nisam mislio da ću toliko ostati. Tamo je sve organizovano do detalja: pohađao sam školu, išao na treninge, zatim te čeka ručak, pa dva nova časa, onda teretana. Kao posao od devet do pet. Posle toga ideš kući da spavaš. I tako u krug. Takav profesionalizam, gde je sve podređeno igraču, nisam video ni u Grčkoj, ni u Srbiji. U takvom sistemu ti je sve dato da uspeš, sve je na tebi, profesionalizam na terenu i van njega. Neprestano se forsirala igra unapred. Pogotovo u mlađim kategorijama. Nema pritiska, bez obzira da li se pogreši. Nije mi se svidelo što kod nas, u Srbiji, mora da se pobeđuje i sa 14, 15 godina. Tamo sam naučio da uvek probam da igram napred. To sam usvojio. A ako izgubim loptu, prvi ću je osvojiti, nije problem.

Iz Londona, krenuo je put Olimpijakosa, ali tamo nije imao zapaženu minutažu.

- Njihova politika za mlade igrače je drugačija. Van fudbala, što se tiče grada, bilo mi je lepo dve godine, međutim, ući u prvi tim je teško, skoro nemoguća misija.

A potom se iz Grčke vratio u Srbiju, gde je u prvoj sezoni nosio dres Čukaričkog, pa je sa Banovog Brda, stigao u Partizan.

- Nema pritiska u Čukaričkom kao kad se igra za večite, ali mi je za godinu dana pokazao da je ozbiljan, profesionalan klub. Nisam očekivao da će tako biti u Srbiji, iako su mi govorili da je sredina dobra. A onda je došao nedavno poziv Partizana, koji poseduje sjajan sportski centar, ne znam da li još neki klub ima uslove kao mi u 'Zemunelu'. To je u inostranstvu normalno, da sve bude posvećeno fudbalerima - istakao je Belić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike