Zašto Partizan nije igrao KLS, da li će biti predsednik fudbalskog kluba? Mijailović odgovorio, a onda "pecnuo" Čovića

15.07.2022

11:14

0

Autor: 24sedam

Prvi čovek košarkaške sekcije pričao i o nejedinstvu u JSD

Zašto Partizan nije igrao KLS, da li će biti predsednik fudbalskog kluba? Mijailović odgovorio, a onda "pecnuo" Čovića
ostoja mijailović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Za košarkaše Partizana sezona za nama je bila okončana posle finalne serija AdmiralBet ABA lige. Posle poraza od Crvene zvezde, ekipu Željka Obradovića je očekivalo takmičenje u KLS-u, ali je doneta odluka o povlačenju.

O razlozima ovakve odluke pričao je Ostoja Mijailović, predsednik Partizana.

- Ponoviću ono što sam rekao. Bili smo u procesu da se vratimo u Evroligu, a naš gradski rival je skandalozno organizovao drugu utakmicu (finale plej-ofa AdmiralBet ABA lige), pa su onda naši navijači odgovorili u trećoj. Sve se to posle nastavilo u petoj...  To je presudilo da donesemo odluku da ne rizikujemo dalje. Izlazilo se iz ludačke atmosfere i postojala je mogućnost da se ugrozi nečiji život. I ugrozilo bi nas da uopšte možemo da apliciramo za Evroligu.

S druge strane, ja sam već mesec dana unazad pričao, ali me niko nije shvatao ozbiljno, da razmišljamo o učešću u KLS zbog svih problema koji postoje. Ako mene pitate kao predsednika Partizana kao važnu kariku u svetu sporta, za mene su srpska košarka nacionalni savez i reprezentacija. Mi moramo da mislimo o interesima u Evroligi i ABA ligi, ali i da mislimo o reprezentaciji. Zaista se naježim kada se neki igrač ne odazove selektoru. Moramo da nađemo načina da bez obzira na igranje u Evrologi deo naših igrača stavimo na raspolaganje selektoru za "prozore". Ako bude trebalo da se rizikuje, i ako se budu preklapali termini, daćemo igrače, jer reprezentacija mora da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo. Da pomognemo selektoru i savezu.

Bili smo svesni mogućih posledica kada smo doneli odluku i ne mislim da smo naneli štetu Srbiji. Postupili smo ispravno jer su bile takve okolnosti. Videli ste petu utakmicu, i to nije bilo normalno da se prazni dvorana, taj huliganizam... Može neko da izgubi život. Pričao sam na skupštinama KLS... Da li je normalno da neki predstavnik KLS izađe ispred 18-19 klubova i kaže da nemaju nijednog sponzora. I da će budžet da se puni od kazni.

I sada ja kao normalan čovek, sportski radnik i privrednik da kažem da je to normalno? KLS mora da ima sponzore i da bude deo Saveza. U fudbalu je deo nacionalnog saveza. Liga treba da radi u interesu Saveza. Treba da rade ljudi koji znaju da rade. Mi nismo protiv srpske košarke. U jednom trenutku, kada je došao selektor Pešić u timu su u jednom trenutku, u petorci bili samo naši igrači. Podržavamo sve nacionalne sportove, a ne samo košarku. Ali mora da postoji sistem, a ne da budemo nečija krpa. To neću da dozvolim. Jer neću da dozvolim da iko iz Partizana bude ugrožen. Znam da država ulaže novac, a mi ne učestvujemo, ali ako smo sve merili, siguran sam da bi bilo incidenata.

Mi ne treba da podgrevamo atmosferu, da pravimo od sebe žrtve. Ovde je država ispala žrtva nereda. Moramo sebe da menjamo - kazao je Mijailović za Sportal, a zatim dobio pitanje kakav će biti stav ako klub bude kažnjen i poslat u niži rang.

- U ovom trenutku, ne mogu da odgovorim šta ćemo da igramo u narednoj sezoni. Daćemo sve od sebe da igramo u svim takmičenjima. Ali ćemo da razgovaramo sa predsednicima KLS i izneli smo već svoje predloge. Idemo na sastanke i oni će pre svega da budu u korist naše košarke.

Komentarisao je i odnose sa upravom Crvene zvezde...

- Mislim da je predsednik našeg gradskog rivala (Nebojša Čović) sam sebi dovoljan. On neka se bavi svojim pričama, a ja ću da radim svoj posao.

I za kraj je dobio pitanje o spekulacijama da će postati predsednik fudbalske sekcije kluba iz Humske.

- Ne znam gde ste to čuli. Klubovi iz JSD poslednju deceniju ruše istoriju Partizan. S obzirom na veličinu Partizana broj titula u poslednjoj deceniji je nedopustiv. Prvo treba da se rekonstruiše JSD Partizan. U suprotnom taboru to mnogo bolje funkcioniše, nedavno je za predsednika SD Crvena zvezda izabran Zvezdan Terzić i tamo vlada drugačija situacija, a kod nas je nejedinstvo.

U ovom trenutku, FK Partizan ima upravu i ja ne mogu da kažem da li sam kandidat. Mene zanima samo košarkaški klub i o fudbalskom ne razmišljam. Da nemamo saradnju lako je zaključiti - podvukao je Mijailović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike