Gotovo je, Sterling se oprostio od Sitija: Odlazim kao muškarac, a došao sam kao 20-godišnjak

13.07.2022

12:12

0

Igrač je već na putu ka novim saigračima

Gotovo je, Sterling se oprostio od Sitija: Odlazim kao muškarac, a došao sam kao 20-godišnjak
profimedia-0638036877 - Copyright Profimedia

Rahim Sterling se oprostio od Mančester sitija emotivnim obraćanjem navijačima pre svog prelaska u Čelsi, rekavši da klub napušta "kao muškarac".

Krilni napadač je već krenuo put Los Anđelesa gde će se priključiti svojim novim saigračima. Ugovor još nije potpisan, ali to je samo formalnost, pošto je već prošao lekarske preglede.

Prema nezvaničnim informacijama, Čelsi će platiti 60 miliona evra obeštećenja, dok će, prema pisanju Dejli mejla, Sterling imati "znatno jači" ugovor od sadašnjeg, po kome zarađuje 300.000 funti nedeljno (oko 356.000 evra).

 

 

- Sedam sezona. 11 velikih trofeja. Uspomene za ceo život – piše u Sterlingovom saopštenju, pa se nastavlja:

- Stručnom štabu koji je igrao ogromnu ulogu u mom razvoju tokom godina. Mojim saigračima koji su mi postali više od toga što zajedno delimo teren. Zaposlenima u klubu. Navijačima koji su nas neumorno podržavali. I svima koji rade sa Mančester sitijem. Moje poštovanje prema vama ne može biti veće.

Kakva je ovo samo vožnja bila.

Zahvalan sam za uspone i padove. Pošto su ti padovi koji su, u ta vremena, testirali moju snagu i rešenost, i omogućila mi da stojim ovde pred vama kao najbolja verzija sebe. Došao sam u Mančester kao 20-godišnjak. Danas odlazim kao muškarac. Hvala vam na beskrajnoj podršci, bila mi je čast da nosim dres Mančester sitija.

 

 

Čelsi se sprema da potpuno promeni napad od sledeće sezone i u klubu su bili jasni da žele da im 27-godišnji napadač bude ofanzivni vođa i jedan od nosilaca tima. Sterling je rekao da se odlučio za Stamford bridž posle razgovora sa Tomasom Tuhelom.

Reprezentativac Engleske je došao u Siti za 44 miliona funti iz Liverpula i proveo sedam izuzetno uspešnih sezona sa "građanima", za koje je postigao ukupno 91 gol.

Pep Gvardiola je odlučio da ne stoji na putu igraču koji je imao velikih problema sa povredama ove sezone, često i u najvećim utakmicama.

Sterlinga su tražili i brojni drugi klubovi, ali se on odlučio da ostane u Engleskoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike