Junajted demolirao Liverpul, metode Ten Haga rade, ali Holanđanin smiruje situaciju: Bilo je mnogo grešaka

13.07.2022

06:23

0

Jeste bila pripremna utakmica, ali sigurno prija navijačima "đavola"

Junajted demolirao Liverpul, metode Ten Haga rade, ali Holanđanin smiruje situaciju: Bilo je mnogo grešaka
erik ten hag gestikulacija - Copyright Tanjug/AP Photo/Wason Wanichakorn

Mančester junajted je demolirao Liverpul 4:0 u pripremnoj utakmici u Bangkoku, a igrači "đavola" su pokazali da očigledno reaguju na Erika ten Haga i njegov pristup vođenju tima.

Ipak, Ten Hag je ostao "'ladan ko špricer", rekavši da je to samo pripremni meč.

To je tačno, ali Junajted je delovao fenomenalno, pošto je do poluvremena vodio 3:0, nakon golova Džejdona Sanča, Freda i Antonija Marsijala. Posle je u drugom poluvremenu Fakundo Pelistri dodao još jedan, tako da je Ten Hagova era počela zaista blistavo.

No, nije to bila prava, takmičarska utakmica. Jirgen Klop je zamenio svih 10 igrača u polju posle pola sata, a onda opet posle 60 minuta. Ten Hag je takođe promenio 10 igrača na poluvremenu.

Još jednom, jeste prijateljska utakmica, ali je velika promena u odnosu na prethodnu sezonu, kada je Liverpul u dve utakmice slavio ukupno 9:0. Ten Hag je rekao da jeste zadovoljan, ali da je bilo "mnogo grešaka".

- Danas sam zadovoljan. Video sam tim sa velikim duhom i znamo da tek počinjemo. Bilo je grešaka tokom presinga, dozvolili smo neke šanse, ali smo i kreirali mnoge. Moramo vredno da radimo da eliminišemo greške, ali naravno da smo srećni. Znam da imamo dobre igrače. Počeli smo da gradimo tim i zadovoljan sam prvom utakmicom – rekao je Holanđanin, pa dodao:

- Trebaće nam mnogo vremena. Video sam mnogo grešaka. Liverpul je igrao sa tri tima, nije bio na svom najvišem nivou. Neću preceniti ovaj rezultat. Ali, ipak, video sam neke stvarno dobre stvari, kao što su mnogo brzine i kreativnosti napred.

Jirgen Klop nije bio previše oduševljen, iako je i on svestan da je u pitanju pripremni meč.

- Rezultat, naravno, stoji, tako da moramo to uvek da prihvatimo. Naravno da mislim da smo mogli da postignemo i mi neki gol. Utakmica bi bila još spektakularnija jer smo dozvolili ovakve golove. Iskreno, trebalo bi da nam se pišu asistencije za njih. Oni su koristili svoje šanse, imali su dobre momente, ali i mi smo. Jasno je da je utakmica došla prerano za nas, za neke naše igrače. I to se jasno vidi. Greške se u fudbalu dešavaju, mogli smo u poslednjih pet minuta da damo tri ili četiri, ali nismo. I to je takođe naša greška.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike