Ako umrem ja ću biti kriv, dajte da to potpišem! Mane stavio život na kocku zbog Senegala! (VIDEO)

09.07.2022

15:48

0

Autor: 24sedam

Novi fudbaler Bajerna otkiro kako se tokom Afričkog kupa nacija oglušio o zahtev Liverpula

Ako umrem ja ću biti kriv, dajte da to potpišem! Mane stavio život na kocku zbog Senegala! (VIDEO)
profimedia-0656304488 - Copyright Profimedia

Sadio Mane je bez dileme jedan od najboljih fudbalera današnjice, pa nije čudo što je njegov nedavnio prelazak iz Liverpula u Bajern među glavnim pričama prelaznog roka.

Prepoznatljiv je po tome što za njega u fubdalu  ne postoje tajne,  niti stvari koje je nemoguće  uraditi. Narodski rečeno "ide glavom gde drugi ne bi nogom". Zbog te požrtvovanosti je veoma cenjen.

Ima Mane još jednu veliku i važnu crtu, njegova domovina Senegal  mu je važnija od svega. Pa i od njega samog. Upravo to je otkiro u razgovoru za "Pro Direct Sport", prisećajući se detalja sa Afričkog Kupa nacija.

Tada je u osmini finala sa Zelenortskim ostrvima doživeo tešku povredu glave nakon sudara sa golmanom Vozinjom. Zamenjen je, a njegov nastup u četvrtfinalu bio je pod znakom pitanja.

 

 

Gotovo svi u Senegalu su smišljali kako će bez njega. Njegov tadašnji klub Liverpul je pisao Fudbalskom savezu Senegala da za njega obezbedi odmor od pet dana, ali je Mane imao drugačiju ideju i planove...

- Kada sam se povredio protiv Zelenortskih ostrva, Liverpul je vršio pritisak na federaciju i napisao pismo da mi je potrebno najmanje pet dana odmora. Ta pravila je morao da poštuje reprezentativni lekar. Pozvao sam predsednika saveza i rekao mu da moramo da održimo sastanak - otkrio je Mane pa dodao da je bio spreman  da na sebe preuzme odgovornost i za mogućnost da izgubi život na  terenu:

- Znam da ne bi trebalo da igram, ali dozvolite da imamo ugovor. To će biti moja odgovornost, potpisaću. Ako umrem, nek kažu da sam ja kriv!

Senegalski lekari  su  posle detaljnih  pregleda dali "zeleno svetlo" i Mane je igrao do kraja Afričkog Kupa nacija za reprezentaciju. I ne samo da je igrao nego je postao heroj, pošto je postigao gol za titulu u finalnom duelu sa Egiptom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike