Skandal u Engleskoj se širi - klub je znao da je njegov igrač optužen za silovanje?

09.07.2022

07:48

0

Skandal u Engleskoj se širi - klub je znao da je njegov igrač optužen za silovanje?
fudbal lisice - Copyright Profimedia/Pixabay

Skandal sa fudbalerom koji je optužen za silovanje u Premijer ligi postaje sve dublji. Poslednji navodi tvrde da je njegov klub znao za optužbe još prošle godine i da ga je pustio da igra, javlja Gardijan, pozivajući se na svoje izvore.

Igračevo ime nije objavljeno iz pravnih razloga, ali se zna da je stranac i da ima 20 i nešto godina. On je prošle jeseni uhapšen pod sumnjom da je silovao dve žene, a ipak je odigrao sezonu. Klub nije želeo da komentariše slučaj.

Ovaj fudbaler je optužen za još jedno silovanje, koje se navodno desilo u februaru.

- Navodi o silovanju prijavljeni su policiji u avgustu 2021. godine. Ovi navodni prekršaji desili su se van Ujedinjenog Kraljevstva, tako da je policija prosledila optužbe svojim lokalnim kolegama, što je odgovarajuća procedura i podrška podnosiocu zahteva. Februara 2022. tužiteljka je policajce obavestila o još jednom krivičnom delu silovanja počinjenom u Londonu. Kada je utvrđena jurisdikcija, počela je istraga u martu 2022. Detaljna istraga nastavljena je uz stručnu pomoć – objavila je policija u Londonu.

Igrač je prošlog meseca u policiji ispitivan oko navodnog silovanja tokom letovanja na Mediteranu. U ponedeljak je ponovo uhapšen zbog sumnje da je počinio dva silovanja 2021. U utorak je pušten uz kauciju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike