Vreme je za prvu pravu zvezdu u Njukaslu: Svrake se pojačavaju u Real Madridu!

09.07.2022

09:29

0

On bi trebalo da bude osnova budućeg projekta

Vreme je za prvu pravu zvezdu u Njukaslu: Svrake se pojačavaju u Real Madridu!
profimedia-0691884640 - Copyright Profimedia

Prebogati Njukasl se uključio u trku za zvezdu Real Madrida Marka Asensija! Engleski klub u vlasništvu Saudijske Arabije želi da od Španca napravi temelj svog budućeg tima, koji je u izgradnji.

Asensio je na meti mnogih klubova od kada je izrazio želju da napusti Real. Jure ga Liverpul i Arsenal, kao i šampion Italije Milan. Oni nisu jedini koji jure ovo 26-godišnje krilo koje želi da igra, jer je u Realu skrajnut.

Iako za Njukasl važe brojna finansijska ograničenja, klub sada ima para da se takmiči na tržištu sa najbogatijima. Iako neće igrati Evropu, tamo se nadaju da će ga privući pričom da će biti vođa i prva zvezda tima oko koga će se graditi sve ostalo.

Pošto mu ugovor ističe za godinu dana, Florentino Perez će verovatno hteti da zaradi na njemu, da sledeće godine ne bi otišao bez obeštećenja.

Za Saudijce nije skup – procenjeno je da vredi 25-30 miliona evra. Osim toga, Španci pišu da je Asensio spreman i na manju platu ako ga ubedi projekat, što svakako ide na ruku Njukaslu.

Novi vlasnici su se i zimus "otvorili" da bi sačuvali klub u ligi i u tom prelaznom roku su potrošili 90 miliona funti. Došao je trener Edi Hau, zatim Bruno Gimaraeš (40 miliona), Kris Vud (25 miliona), Dan Burn (13 miliona) i Kjeran Tripije (12 miliona).

Ovog leta su došli golman Nik Poup i defanzivci Sven Botman i Mat Target, a revolucija "svraka" već je u toku. Ipak, osim Gimaraeša, koji oduševljava svojim driblinzima i veštinom, Hau i vlasnici su se odlučili za razumna pojačanja, a ne na velike zvezde.

Njukasl se povezuje i sa Musom Dijabijem iz Bajera, Armandom Brojom iz Čelsija i Entonijem Gordonom iz Evertona, što su sve vrlo solidni igrači koji bi mogli pomoći u privlačenju Asensija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike