Stanković najavio iznenađenje za premijeru, Zvezda bez Ohija i Bena čeka Radnički!

09.07.2022

14:47

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli novu sezonu Superlige otvaraju u nedelju na Marakani

Stanković najavio iznenađenje za premijeru, Zvezda bez Ohija i Bena čeka Radnički!
Dejan Stanković - Copyright FK Crvena zvezda

Kratkotrajan odmor je odavno završen, nikad kraći pripremni period sproveden je ekspresno, došlo je vreme da se krene u novu borbu za prvenstvene bodove.

Crvena zvezda i u ovu sezonu ulazi sa ciljem da odbrani duplu krunu, a prvi rival na tom putu im je niški Radnički, koji u nedelju (20 časova, TV Arena sport Premium1) stiže na najveći srpski stadion na meč prvog kola Superlige Srbije.

- Ispratili smo prelazni rok naših klubova, morao je brzo da se uradi. Siguran sam da će liga biti zanimljiva, teška. Nema se prava na kiks, svako želi da pobedi Zvezdu. Mi prihvatamo ulogu favorita, to je naša obaveza. Ciljevi su nam jasni, idemo na sva tri fronta da izvučemo maksimalan broj utakmica – rekao je strateg Zvezde Dejan Stanković, koji je još jednom istakao značaj predstojeće sezone.

- Svaka godina je bitna, svaka titula je važna, uvek može da se pozove na važnost, ali ovo je jedno od specifičnih prvenstava. Kao neko ko je rođen ovde, dete sam Zvezde, imam priliku da donesem klubu nešto važno, značajno. Možda bude jedna prekretnica. Meni je čast i zadovoljstvo što mogu da branim Zvezdu.

Podsetimo, šampionska titula je ove sezone važnija nego ikada pre pošto uz trofej donosi i direktnu ulaznicu za Ligu šampiona.

- Poslednja utakmica je bila dobra protiv jakog protivnika. Rekao sam momcima da više nemaju izgovora, da moraju da budu fenomenalni, jer su protiv Zenita bili takvi. Svesni smo šta nas čeka, kako je to biti u ulozi favorita. Dug maraton, duga trka, biće umora, povreda, dobrih stvari, loših stvari, ali samo onaj ko je spreman da mentalno i fizički to izdrži biće onaj pravi. Prošla godina je bila teška, rezultatski, dosta pritiska od prvog meča. Sutra je prva utakmica istorijskog šampionata za fudbalsku Srbiju. Trudićemo se da mi budemo protagonisti.

Crveno-beli su u dosadašnjem toku prelaznog roka predstavili dvojicu novajlija – Bukarija i Kangvu.

- Ja se nadam da će oni praviti razliku. Imali su vremena da upoznaju grupu, način rada, stil igre. Bukari je dosta kvalitetan i brz, Kangva dinamičan momak koji ima jak karakter i preuzima odgovornost. Imamo jednu garanciju sa momcima koji su tu ostali, sa okosnicom i još dva nova člana, samo boljitak možemo da očekujemo.

Ipak, nije sve potaman Stankoviću uoči početka sezone.

- Sigurno neće biti Krstičića i Bena. Ben je imao smrtni slučaj u familiji, otputovao je u Pariz, vraća se u ponedeljak. Pankov je pokidao ligamente na prvoj utakmici, njemu sledi još deset dana oporavka. Ohi takođe neće igrati, on je već dve nedelje van stroja.

Govoreći o igračima koji bi ovog leta mogli da odu na pozajmice, Zvezdin strateg je nagovestio moguće iznenađenje za premijeru protiv Nišlija.

- Naš je interni dogovor ko bi trebalo da ode. Videli ste koliko je značilo šest meseci Mustafi, koliko se razvio. On je jedan od primera da naša Superliga može da proizvede kvalitetnog igrača. On ima strašnu motivaciju, gladan je uspeha. Definitivno može da se desi da sutra bude starter – kazao je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike