Zvezda počinje novu (istorijsku) sezonu! Sve što treba da znate o Stankovićevom timu, ambicijama, rivalima, nedostacima...

10.07.2022

06:32

0

Crveno-beli napadaju šestu uzastopnu titulu, ali i direktan plasman u Ligu šampiona

Zvezda počinje novu (istorijsku) sezonu! Sve što treba da znate o Stankovićevom timu, ambicijama, rivalima, nedostacima...
FK Crvena zvezda - Copyright FK Crvena zvezda

Niški Radnički će večeras gostovati na stadionu "Rajko Mitić" i ovom utakmicom će za fudbalere Crvene zvezde, branioca titule početi sezona u Superligi, ali i takmičarska uopšte. Ekipa Dejana Stankovića ulazi sa nešto drugačijim timom, ali sa istim ambicijama. Sigurno je želja je i osvajanje treće uzastopne duple krune, kao i plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a ove sezone se kreće od trećeg kola kvalifikacija.

Isto tako, borba za titulu u srpskom šampionatu ove sezone biće kao nikada do sada vredna. Naravno, tu je "standardna" borba sa Partizanom i plan da se osvoji šesta uzastopna titula, ali da se obezbedi direktan plasman u UEFA elitno takmičenje.

U ostvarenje tih planova crveno-beli su krenuli sa nešto drugačijim timom, ali ne mnogo promenjenim... Otišao je Milan Gajić, a na pozajmicu su prosleđeni mlađi igrači Andrija Radulović, Ilija Babić i Andrej Đurić. Ali ono što je mnogo važnije je ko je došao u Ljutice Bogdana. Stigla su dva fudbalera iz Afrike, Kings Kangva i Osman Bukari od kojih se mnogo očekuje, zatim i Vuk Bogdanović, a sa pozajmice su vraćeni golman Nikola Vasiljević i Ibrahim Mustafa.

Tako da Stanković ima prilično jasnu situaciju kada je reč o timu koji bi trebalo da iznese sezonu na tri fronta.

Na golu je neprikosnoven Milan Borjan, a šansu u test utakmicama je dobijao i Zoran Popović. Inače, Stanković je za Vasiljevića rekao da će ostati, kao i da je na njemu da se bori za svoj status.

U defanzivnoj liniji bi trebalo očekivati Kristijana Pičinija, Strahinju Erakovića, Aleksandra Dragovića i Milana Rodića. Mada, pod velikim znakom pitanja je status Erakovića koji je na izlaznim vratima, pa će Stanković morati da traži alternativu u tom slučaju. Inače, na pripremama u Sloveniji je šansu dobijao Marko Gobeljić, starosedelac i univerzalac.

Najveća konkurencija će biti u veznom redu, mada se očekuje da su "zakucana" mesta nosilaca igre Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića kao i novajilje Kingsa Kangve. Neće moći Stanković ni bez Sekua Sanoga, Gelora Kange, Slavoljuba Srnića, zatim drugog novajlije Osmana Bukarija, El Fardua Bena, Ibrahima Mustafe... U svakom slučaju biće na slatkim mukama kako sve ukomponovati.

Kada je reč o klasičnim napadačima, tu su Milan Pavkov i Ohi Omoijuanfo, al se i dalje traga za još jednim centarforom. Podsetimo, Mateo Kasijera je potpisao za Zenit, dok je Aleksandar Pešić odbacio mogućnost povratka (za sada) u Zvezdu.

Šansu iz prikrajka će čekati Nemanja Motika, Veljko Nikolić, Nikola Stanković i Vladimir Lučić, dok za početak sezone nisu licencirani golman Miloš Gordić, Bogdanović, Rišairo Živković i Aksel Bakajoko.

To bi bilo o timu, a sada malo o utakmicama.

Zvezda je na pripremama odigrala pet test mečeva. Prvo je na Zlatiboru pobedila ekipu Jedinstvo Putevi, zatim savladala Bravo, remizirala sa Domžalama, a onda izgubila od Kopera. I za kraj, u generalnoj probi poražena je od Zenita.

Ukupna gol razlika je bila 6:6, a Stanković je često naglašavao ono što su svi videli. Postojao je veliki problem u realizaciji. Na primer, preokret protiv Brava je doneo Živković sa dva gola, dok je remi u okršaju sa Domžalama obezbedio Lučić. I za kraj, poraz od Zenita samo je ublažio Katai, koji je prošle sezone bio najbolji strelac tima.

Ipak, ne treba da se zaboravi da su i prošle sezone utakmice rešavali Katai, Ivanić i Ben, dok su Pavkov i Ohi "postili".

Kada je reč o rasporedu, u prva dva kola branilac titule biće domaćin, Radničkom, a zatim Kolubari. Zatim slede gostovanje lučanskoj Mladosti, domaćinstvo Radniku, gostovanje Vojvodini, a nešto kasnije, za deveto kolo je planiran i derbi u Humskoj, sa Partizanom.

Mada, do "večitog derbija" Zvezda će već da uđe u "mašinu", pošto će početi i takmičenje u kvalifikcijama za Ligu šampiona. I već tada će biti jasno koji su dometi ekipe.

Jedno je sigurno da je pred njima naporna, duga i istorijska sezona...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike