Počinje sezona, Katai nestrpljiv! Jedva čekam punu Marakanu, aplauze i da krenemo u odbranu titule!

07.07.2022

11:03

0

Autor: 24sedam

U nedelju će gostovati Radnički

Počinje sezona, Katai nestrpljiv! Jedva čekam punu Marakanu, aplauze i da krenemo u odbranu titule!
0MET5313 - Copyright MN Press

Utakmicom protiv niškog Radničkog, fudbaleri Crvene zvezde počeće novu sezonu u Superligi Srbije. Pred ekipom Dejana Stankovića je veliki izazov, s obzirom da žele da odbrane duplu krunu, ali i da eventualnim osvajanjem nove titule dođu do direktnog plasmana u Ligu šampiona.

A jedan od igrača od kojeg se očekuje najviše je Aleksandar Katai.

- Pred nama je jedna od najvažnijih sezona u novijoj istoriji kluba. Imaćemo priliku da dva puta obezbedimo Ligu šampiona, prvo sad u letnjim kvalifikacijama, a potom i na kraju sezone, ako budemo šampioni. Svesni smo da neće biti lako, ali znamo zbog čega treniramo i radimo i da su ciljevi koje smo postavili pred početak priprema izuzetno realni i dostižni.

Želimo da odbranimo duplu krunu, ali i da obezbedimo grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Svi tome težimo i verujem da ćemo uspeti - počeo je Katai izjavu za klupski sajt, uz kraći osvrt na pripreme.

Podsetimo, treniralo se na Zlatiboru, a kasnije i u Sloveniji. Igrali su tamo pripremne utakmice, a u generalnoj probi u Sočiju bolji je bio Zenit. Upravo je Katai ublažio poraz.

- Nismo imali mnogo vremena za odmor po završetku prošle sezone, ali ne žalimo se. Uspeli smo da napunimo baterije, da se okupimo i odradimo izuzetno zahtevne i naporne pripreme na maksimalnom nivou.

Na Zlatiboru je bilo veoma iscrpljujuće, posle u Sloveniji malo lakše, kad su krenule utakmice. Rezultat je bio u drugom planu, a ono što je bitno je da su se novajlije uklopile, a da smo se mi starosedeoci još više uigrali. Na utakmicama smo pokušavali da sprovodimo u delo sve ono što smo radili na treninzima, i to je delovalo dobro.

Kao što je rečeno, u nedelju, od 20 časova na "Rajku Mitiću" gostovaće Nišlije, a Zvezdin "Magiko" je pozvao navijače, uz nadu da će to biti najveća poseta na otvaranju sezone u 21. veku.

- Termin je odličan i siguran sam da će biti mnogo publike na stadionu. Jedva čekam da ponovo istrčim na Marakanu, da vidim pune tribine i čujem aplauze.

Podrška nam je veoma važna, zahvaljujući njoj postižemo sve ove rezultate i zbog toga bih pozvao navijače da budu tu u nedelju od 20 časova i daju nam vetar u leđa, jer pred nama je duga i važna sezona - zaključio je Katai.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike