Ser Aleks je imao jednu tihu patnju! Samo je on uspeo da me izludi, odbio je pre nego što sam mu i dao ponudu!

08.07.2022

05:03

0

Autor: 24sedam

Legendarni menadžer Mančester junajteda otkrio najveću neispunjenu želju

Ser Aleks je imao jednu tihu patnju! Samo je on uspeo da me izludi, odbio je pre nego što sam mu i dao ponudu!
Ronaldo i Aleks Ferguson - Copyright Profimedia

Skoro tri decenije proveo je Ser Aleks Ferguson na klupi Mančester junajteda. Prošlo je za njegovih 27 godina kroz „Old Trafordu“ bezbroj velikih zvezda, ali jednu želju legendarni Škot nikada nije ispunio.

Najverovatnije se na prste jedne ruke mogu prebrojati fudbaleri koji su odbili Fergusonov poziv da dođu u njegov Mančester junajted, a verovatno da još manje ima onih koji su Fergiju više puta rekli NE.

Pre nekoliko godina škotski stručnjak otkrio je da je imao jednu tihu patnju tokom komandovanja „crvenim đavolima“ i da nikada nije prežalio to što nije uspeo da legendarnog fudbalera dovede na „Teatar snova“.

- Del Pjero je jedini igrač koji me je izludeo. Posle utakmice Lige šampiona u kojoj nam je uništio pola odbrane, Rajan Gigs i Geri Nevil su došli kod mene i tražili da ga kupim po svaku cenu jer bi nam neko poput njega donosio trofeje u narednih deset godina – izjavio je Ferguson, otkrivši da je nekoliko puta pozivao italijanskog superstara u Mančester.

- Kontaktirao sam predstavnike Juventusa i igračevog agenta. Odbio je pre nego što je i saslušao moj predlog, rekavši mi je da Juve najbolje mesto za njega i da, iako poštuje Junajted, nikada ne bi mogao da izneveri „bjankonere“. Šteta, jer nikada više nisam video nekoga kao što je on – priznao je Ferguson.

Trofejni strateg se nije tek tako predao. Sačekao je, naizgled, idealnu priliku… Juve je zbog afere Kalčopoli izbačen u Seriju B, usledio je novi poziv na relaciji Mančester – Torino… Ali, još jednom bezuspešan…

- Prvak na terenu, ali i van njega. Udvarao sam mu se čak i neposredno posle trijumfa Italije na Mundijalu. U to vreme ga je pratio i Real Madrid, a s obzirom na probleme Juventusa u to vreme razmišljao sam da je, između nas i Galaktikosa, bolje da ga mi dovedemo. Pozvao sam ga direktno, izbegavajući razgovor sa Juventusom: „Aleks, želeo bih te u Junajtedu, bićeš zvezda ekipe i zajedno ćemo osvojiti sve! Ne slušaj Real i dođi ovamo“. Nasmejao se i odgovorio: „Gospodine, znate da se ništa nije promenilo u odnosu na pre nekoliko godina. Juve se suočava sa teškim vremenima, a ja sam tu da im pomognem. Ja sam kapiten, ne mogu da budem kukavica!“

Posle novog odbijanja Ser Aleksu je sve bilo jasno.

- Mislio sam da je besmisleno dalje pokušavati. Pozdravio sam se i više se nisam čuo sa njim. Video sam ga 2008. godine na prijateljskoj utakmici, pozdravio me je zagrljajem. Nije dobro govorio engleski, ali se izvinio što je odbio moju ponudu, objasnivši zašto je to učinio. Stavio sam mu ruku na rame i rekao: „Hteo si da spaseš Juventus i uspeo si. To je sve što se računa. Kada me neko pita kojeg igrača sam oduvek želeo da treniram, ali nisam dobio priliku, uvek kažem: Alesandro Del Pjero - priznao je Ser Aleks Ferguson.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike