Škot zaboravio Vidića: Ferguson bi uz Bekenbauera da vidi Argentinca

18.12.2020

06:58 >> 07:14

0

Čuveni trener Mančester junajteda proglašen od Frans fudbala za trenera idealnog tima sveta svih vremena

Škot zaboravio Vidića: Ferguson bi uz Bekenbauera da vidi Argentinca
Copyright Profimedia

Legendarni trener Mančester junajteda Aleks Ferguson dobio je od Frans fudbala čast da bude predvodnik idealnog tima sveta svih vremena.

Čuveni Škot imao je dve sugestije: prva se odnosila na kadrovsko rešenje u defanzivi, a drugo pitanje na koje ni sam nije imao odgovor – ko bi od asova šutirao penal.

U idelanom timu igrali bi: ruski golman Lav Jašin, u poslednjoj liniji Brazilac Kafu, legenda nemačkog fudbala Franc Bekenbauer i Italijan Paolo Maldini. Vezni red činili bi kao defanzivni vezni Lotar Mateus i Ćavi, po krilima fudbalera Dijego Armando Maradona i Pele, dok bi u napadu igrali Kristijano Ronaldo, “pravi” Ronaldo i Leo Mesi

Ferguson bi voleo da se u ovom timu našlo mesta i za Argentinca Danijela Pasarelu, koji bi po svojim karakteristikama odgovarao Bekenbaueru kao partner u defanzivnoj liniji.

– Meni nedostaje još jedan centralni defanzivac. Problem je u tome što ne znam koga bih izbacio da bih njemu napravio mesto. Lično bih želeo Danijela Pasarelu. Bio je fantastičan igrač, pokretljiv, agresivan i savršeno bi odgovarao Bekenbaueru u centru odbrane – rekao je Aleks Ferguson i dodao:

– Pitam se ko bi šutirao penale!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike