Iliev predstavio novu transfer bombu! Dijabate je igrač 30 sekundi, Partizan odavno nije imao bolji tim! (FOTO)

07.07.2022

13:52

0

Autor: D. N.

Krilni napadač potpisao na tri godine, zadužio dres sa brojem 18

Iliev predstavio novu transfer bombu! Dijabate je igrač 30 sekundi, Partizan odavno nije imao bolji tim! (FOTO)
Fuseni Dijabate05 - Copyright FK Partizan/Foto Sandić

Ugovor na tri godine, kao i dres sa brojem 18. Na stadionu u Humskoj predstavljen je krilni napadač Fuseni Dijabate, u društvu sportskog direktora Ivice Ilieva. Kao što smo navikli, izlaganja nekadašnjeg napadača crno-belih uvek su zanimljiva i "bombastična".

- Izuzetno sam zadovoljan što smo gotovo završili prelazni rok, a on tek da je počeo u Evropi. Ne sećam se da je jedan klub završio prelazni rok, a da sezona nije ni počela.

Znali smo da nas čeka pakleno leto, da imamo malo vremena, ali krenuli smo jako i uspeli da kompletiramo ono najjače što nam treba - kazao je Iliev, a onda i zaintrigirao javnost i navijače.

- Ja ga zovem 30 sekundi igrač, on zna, to je mala šala. Objasnio sam mu šta znači, a jednom dana ću i vama, a to je da očekujemo mnogo, da bude jedan od najboljih naših igrača i u perspektivi da bude jedan od najboljih koji je ikada igrao u našem klubu.

Sve pozicije koje su nam bile kritične prošle sezone, verujem da smo uspeli da pojačamo. Ne bih se vodio procentima, ali verujem da ovo može da bude jedan od najboljih timova koje je Partizan imao dugo vremena.

Iliev se takođe zahvalio ljudima iz Trabzona.

- Želeo bih da se zahvalim ljudima iz Trabzona. Nejasno je i u turskim klubovima kada se saznalo za njegov dogovor, kako smo uspeli da napravimo dogovor sa Trabzonom i kako je ovakav igrač došao u Srbiju.

Još jednom hvala ljudima iz Trabzona, čestitao bih im na tituli, ta reputacija Partizana i odnos klubova prema nama me čini jako ponosnim. Svaki sledeći dolazak će biti uslovljen eventualnim odlaskom, popunjeni smo na svim pozicijama i sa Dijabateom smo završili taj posao.

Upitan je i da  objasni detalje transfera i da li je Partizan platio obeštećenje.

- Mislim da je to poslovna tajna, ali Partizan je napravio spektakularan posao.

On je imao ugovor sa Trabzonom i samo zbog odnosa dva kluba, koji su podignuti na nestvaran nivo, su uticali da dođe do ovakvog transfera - napomenuo je Iliev, uz opasku da je najveći deo posla obavljen, ali da prelazni rok nije definitivno okončan.

- Zavisiće od eventualnih odlazaka. Sa Dijabateom smo završili osnovno pravljenje tima za sledeću sezonu. Svaki sledeći dolazak će biti uslovljen odlaskom. Popunjeni smo. Kao što rekoh, verujem da je ovaj tim jedan od najboljih u poslednjih dosta godina - objasnio je Iliev.

Pre Dijabatea stigli su Zlatan Šehović, Svetozar Marković, Aleksandar Filipović i Patrik Andrade.

Nova sezona za crno-bele počeće već u subotu. Tada će ekipa Ilije Stolice gostovati Javoru u Ivanjici. Parni valjak će u sezoni pred nama igrati i u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike