Piksi je bio legenda kao igrač, a sada je pokazao kakav je trener! Predsednik UEFA sipao pohvale na račun FSS

24.06.2022

14:06

0

Autor: 24sedam

Poslednji put u Beogradu bio 2019, dok je prvi put Sportski centar FSS obišao u martu 2017. godine

Piksi je bio legenda kao igrač, a sada je pokazao kakav je trener! Predsednik UEFA sipao pohvale na račun FSS
Fudbalski savez Srbije2 - Copyright Promo/FSS

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin je bio gost Fudbalskog saveza Srbije, a u Staroj Pazovi su ga primili vodeći ljudi, zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, počasni predsednik Tomislav Karadžić, direktora A tima Stevan Stojanović i selektor A reprezentacije Dragan Stojković. Inače, prvi čovek evropskog fudbala došao je u društvu jednog od najbližih saradnika, direktora nacionalnih asocijacija u UEFA Zorana Lakovića.

Dan ranije predsednik UEFA bio je na promociji knjige svog oca Petera. Čeferin je poslednji put u Beogradu bio 2019, dok je prvi put Sportski centar FSS obišao u martu 2017. godine.

- Sinoć je bilo odlično, opušteno sa mnogo prijatelja. Retko imam posete u nekoj državi gde se osećam tako dobro. Što se tiče trening centra, za mene je fascinantan. Verujte mi da sam video praktično sve trening centre u Evropi, ovo nemaju ni najveće zemlje - istakao je predsednik UEFA, a zatim prokomentarisao i saradnju sa FSS.

- Prvo nisam neki diplomata. Iskreno mogu da kažem da je saradnja sa FSS, predsednikom i generalnim sekretarom, idealna. Ne može biti bolja. Ovde se osećam kao kod kuće.

Čeferin se osvrnuo i na angažman Dragana Stojkovića u FSS na mestu selektora A reprezentacije sa kojom se plasirao na Mundijal u Kataru.

- Piksi je bio legenda kao igrač, a sad vidimo koliko je dobar trener. Imate odličnu ekipu i za mene plasman na svetsko prvenstvo nije ništa senzacionalno. Vi to zaslužujete i ja sam siguran da će rezultat Srbije na svetskom prvenstvu biti odličan. Iako je specifično svetsko prvenstvo zbog toga što se održava u novembru i decembru i na malom prostoru, siguran sam da će organizacija biti odlična. Baš su se posvetili i rade mnogo na tome. Biće drugačije, zanimljivije.

Sledeće godine su izbori u UEFA. Čeferin je već dobio veliku i pisanu podršku skoro svih članice evropske kuće fudbala, među prvima je bio Fudbalski savez Srbije. Imali smo informaciju da ih je bilo 48, ali nas je predsednik UEFA demantovao.

- Nove su informacije, preko 50 Saveza je poslalo pismenu podršku. Fudbalski savez Srbije je bio jedan od prvih, što mi mnogo znači - zaključio je Čeferin kome se zahvalio Bjeković.  

Promo/FSS
 

- Utisci su izvanredni. Zahvaljujem se gospodinu Čeferinu na dolasku i što nam je pružio priliku da provedemo dva dana zajedno, razmenimo iskustva i pričamo o saradnji. Gospodin Čeferin je našom saradnjom i više nego zadovoljan, kao i mi odnosom UEFA prema našem Savezu. On je čovek iz fudbala, sa kojim je uvek korisno i prijatno razgovarati. Zahvalni smo mu na svemu i verujem da će se naša saradnja nastaviti i biti još bolja u budućnosti.

Selektor A tima Dragan Stojković zahvalio je Čeferinu na dolasku i izneo utiske posle dvodnevnog druženja.

- Imati za goste prvog čoveka UEFA Aleksandra Čeferina i njegovog saradnika, visokog funkcionera UEFA Zorana Lakovića, svima u FS Srbije predstavlja zadovoljstvo. Velika je čast imati tako ugledne i eminentne goste i pre svega prijatelje. Druženje sa njima, u ova dva dana, provedeno je na najbolji mogući način. Kada se utisci budu slegli, zaista će biti maksimalno pozitivni.

Promo/FSS
 

Drago nam je da ima pozitivno mišljenje o našoj organizaciji i da vidi napredak Fudbalskog saveza Srbije u svim segmentima. To je ono što raduje i ohrabruje ljude koji se bave fudbalskom politikom da nastave da srpski fudbal uzdižu i čine ga boljim, lepšim i ponosnijim. Kada dobijete reči pohvale od prvog čoveka evropskog fudbala to zaista imponuje i motiviše da budete još bolji - kazao je Stojković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike