Piksija svi slušaju, pa i FIFA! SP u Kataru drugačije od svih posle predloga selektora Srbije!

14.06.2022

13:28

0

Autor: 24sedam

Reprezentacije će na Mundijalu činiti 26 igrača, što je najviše u istoriji

Piksija svi slušaju, pa i FIFA! SP u Kataru drugačije od svih posle predloga selektora Srbije!
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Svedoci smo da fudbalska reprezentacija Srbije zaista dobro funkcioniše otkako ju je preuzeo Dragan Stojković Piksi.

Tu su rezultati, tu je plasman na Svetsko prvenstvo, tu je igra kakvu želimo da gledamo... Nije, naravno, sve do selektora, ali gledano sa strane izgleda kao da svaki fudbaler koji obuče dres Srbije tačno zna šta radi na terenu. Nije neka mudrost zaključiti da jednostavno slušaju šta im Piksi priča.

A kako i da ne slušaju takvo fudbalsko ime? Slušaju njega i na mnogo većim instancama od naše reprezentacije. Recimo u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA)!

Na sastanku FIFA i IFAB (organizacija koja određuje pravila fudbalske igre) dogovoreno je da će na predstojećem Svetskom prvenstvu svaki nacionalni tim imati po 26 igrača. Odnosno tri više nego što je to bilo planirano.

 

 

A sve nakon predloga našeg selektora Dragana Stojkovića, koji je baš to tražio u Dohi pre dva meseca.

- Dva puta sam se javljao za reč. Moja ideja je da u Katar treba da vodimo 26 igrača, 23 plus tri golmana! Smatram da je to jedan optimalan broj i da niko nije protiv toga. Zbog kovida, povreda i raznih stvari. Verujem da ćemo dobiti zeleno svetlo. U drugom obraćanju rekao sam da svi igrače treba da sede na klupi, a ne da trojicu šaljem na tribine. Vidim da su se svi složili. Mislim da će to razmišljanje proći i zvanično - poručio je tada Piksi.

I bio je u pravu. Baš kao što je bio u pravu kada je rekao da "moramo da idemo u Katar". Čovek radi sve da mu verujemo. Neka tako bude i posle Mundijala!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike