Na Marakani se kuju veliki planovi! Zimski spektakl u SAD - okršaji sa Bokom i drugim južnoameričkim velikanima!

23.06.2022

19:06

0

Crveno-beli razmatraju opcije tokom pauze zbog Mundijala

Na Marakani se kuju veliki planovi! Zimski spektakl u SAD - okršaji sa Bokom i drugim južnoameričkim velikanima!
0MET5948 - Copyright MN Press

Vreme slavlja na Marakani je prošlo. Dejan Stanković je okupio ekipu i započeo pripreme za nastupajuću sezonu i novi pokušaj da se domogne grupne faze Lige šampiona, dok rukovodstvo kluba vredno radi na dva koloseka – jačanju igračkog kadra i realizaciju turneje tokom mundijalske pauze na zimu.

Predstojeća takmičarska godina biće veoma specifična zbog prvog u istoriji prvenstva sveta u zimskom periodu. Usled organizacije planetarnog šampionata u Kataru, superligaši će svoje obaveze u tekućoj kalendarskoj godini završiti već sredinom novembra pa im predstoji nikad duža pauza između dva dela sezone.

Zbog toga je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela već najavio odlazak osvajača duple krune na turneju, a portal „Mozzart sport“ navodi da bi ona mogla da bude spektakularna – u SAD, sa rivalima zvučnih imena iz Južne Amerike predvođenim Bokom Juniors.

Beogradski portal piše da na najvećem srpskom stadionu postoji ideja da Crvena zvezda drugi deo novembra i početak decembra provede u Majamiju i ukrsti koplja sa velikanima južnoameričkog fudbala, a kao potencijalni rivali, pored Boke, pominju se još najbogatiji tim Južne Amerike Flamengo, zatim Fluminense i meksički Tigre.

Pored spektakularnih duela, crveno-beli se nadaju da bi na američkoj turneji mogli sjajno da prođu i finansijski, zbog nesumnjivo velikog interesovanja srpske dijaspore u SAD, a ukoliko se Zvezdi izjalovi plan sa odlaskom u Majami, kao potencijalna druga opcija figurira turneja u Aziji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike