Stanković pred odlazak na Zlatibor o istorijskoj sezoni: Prvi put titula vredi mnogo miliona i spremni smo za to!

12.06.2022

17:11

0

Autor: 24sedam

Trener Zvezde o očekivanjima pred nove izazove

Stanković pred odlazak na Zlatibor o istorijskoj sezoni: Prvi put titula vredi mnogo miliona i spremni smo za to!
Dejan Stanković - Copyright MN Press

Od stare slave se ne živi. Zna to najbolje Dejan Stanković,koji je u nedelju okupio tim posle kratke pauze i poveo ga na Zlatibor, gde će Ivanić, Katai i drugovi odraditi prvi deo priprema za nastupajuću sezonu.

Temperamentni strateg poželeo je svojim izabranicima da ih mimoiđu povrede, rukovodstvu kluba se zahvalio na lepim željama, pa se obratio igračima:

- Ciljevi su jasni, pritisak je isti, očekivanja su velika. Već smo arhivirali duplu krunu, od danas počinje novo poglavlje svih nas. Znamo šta nam je činiti, znamo kakve smo pouke izvukli prošle godine. Ne bih želeo da se to ponavlja, odrasli smo kao grupa i kao klub. Vidim da rukovodstvo želi Ligu šampiona, mi ćemo uraditi sve da do toga dođe, to je naš zadatak i obaveza, videćemo dokle ćemo stići – kazao je Stanković, a potom se pred prestavnicima medija, uoči ulaska u autobus koji ekipu vodi za srpsku planinu, malo detaljnije dotakao svega što crveno-bele čeka u nastupajućoj sezoni.

- Moramo brzo da arhiviramo postignute uspehe, jer su ciljevi i očekivanja uvek veliki. Dužnost je da damo sve od sebe da u sezoni izvučemo maksimalni broj utakmica i da je završimo na što lepši način. Zvezda nikada ne može da bira šta želi da osvoji, a šta da ostavi po strani. Ide na svaki trofej, da ispuni što veće ciljeve. Spremi smo za to.

Šampionska titula ove sezone vrednija je nego ikada.

- Istorijski za naš fudbal. Prvi put da titula vredi mnogo miliona, direktan ulazak u Ligu šampiona. Veći motiv od toga ne verujem da bilo ko može da ima. Biće teško i zanimljivo prvenstvo, ulog je stvarno veliki i želimo da budemo pravi u svakom momentu.

Otkrio je Stanković i okvirno planove u prelaznom roku.

- Doveden je Kangva, radimo na jednom ili dva pojačanja. Imamo odličan roster, sigurno da bi sveža krv dobro došla, ali imamo igrače koji su prošle sezone izneli ogroman teren i nisu posustali ni u jednom trenutku. Prelazni rok je živa stvar, ne možeš da kažeš da je nešto završeno dok taj neko ne potpiše – rekao je mladi stručnjak, koji će na Zlatibor povesti 20 igrača i četiri golmana.

- Priključili smo dva mlada golmana da im damo šansu da se pokažu. Vratili su se sa pozajmici Lučić i Mustafa, došao je Bogdanović kao mlad i perskektivan, imamo četiri momka sa U19 (Motika, Đurić, Leković i Stanković) oni će nam se priključiti kada im to EP dozvoli, zbog njih se nadam što kasnije. Benu, Kangi i Kangvi ćemo dati sedam dana, priključiće nam se u Sloveniji 22. ili 23. u zavisnosti od letova.

Sa ekipom na prvi deo priprema danas nisu pošli Milan Gajić i Filipo Falko.

- Gajiću je istekao ugovor i to je pitanje za upravu da li će ga produžiti ili neće. On je neko ko je odigrao fenomenalno, iza sebe ima šest fenomenalnih meseci, pokazao je zavidan kvalitet, ali neke stvari ne zavise od mene. Falko je dobio specijalnu dozvolu od kluba da ostane duže na odmoru.

Crveno-beli će ovog leta u evropske kvalifikacije ući nikada kasnije.

- Imaćemo četiri utakmice u pripremnom periodu, poređali smo ih tako da svaka bude teža od prethodne. Prvenstvo kreće 9. jula i 2. i 9. avgusta su utakmice u Evropi. Biće puno utakmica (četiri u prvenstvu plus četiri pripremne), biće potrebno da dođemo sebi, da se uigramo do maksimale posle priprema. Trebalo bi da budemo u topu u avgustu koji je istorijski za naš klub – kazao je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike