Mrkela i Terzić potvrdili rastanak sa Gajićem, pa najavili pojačanja: Završili smo dva ozbiljna mlada igrača, biće sigurno još dvojica!

12.06.2022

18:03

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli vredno rade na stvaranju tima za novu sezonu

Mrkela i Terzić potvrdili rastanak sa Gajićem, pa najavili pojačanja: Završili smo dva ozbiljna mlada igrača, biće sigurno još dvojica!
Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić - Copyright MN Press

Sportski sektor Crvene zvezde u nedelju je upalio motore. Dejan Stanković je obavio prozivku pred početak priprema za nastupajuću sezone, posle čega se ekipa smestila u autobus i krenula put Zlatibora, gde će obaviti bazični deo rada i „napuniti pluća“ za izazove koji ih očekuju.

Strateg crveno-beli je uoči puta istakao da je pred klubom istorijska sezona u kojoj titula prvi put vredi mnogo miliona, dok je tandem direktora Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić govorio malo detaljnije o letnjim aktivnostima srpskog šampiona.

- Danas smo kao po običaju sačekali igrače, poželeli sreću i zdravlje. Ponavljamo se sa zacrtanim ciljevima, ali i rezultatima što je najteže u životu. Sezona je specifična, dva puta možemo izboriti plasman u Ligu šampiona, sada u kvalifikacijama i tokom sezone kroz domaće prvenstvo. 34. smo klub u Evropi, generišemo ozbiljne prihode kroz bonuse. Igrači su svesni da sve zavisi od nas samih, rezultata, pripreme će biti kratke. Nikad više ne smemo da damo prednost Partizanu kao ove sezone što smo učinili, znači maksimalna ozbiljnost. Ulazimo kao favoriti i nemam dilemu da li ćemo biti šampioni - započeo je Terzić.

Osvrnuo se i na prelazni rok, Gajić je otišao, ali pojačanje na desnom krilu bi uskoro trebalo da stigne.

- Gajić je otišao posle isteka ugovora, da je ovako igrao dobio bi produženje mnogo ranije. Želim da mu se zahvalim, Zvezda je teška, bio je on svestan da je Pićini prva opcija. Teško je zadržati igrača koji je toga svestan, isto tako jako je teško dovesti dobrog igrača na poziciji levog beka gde je Rodić neprikosnoven. Verujem u Pićinija, imao je tešku povredu, ali nadam se da će posle priprema opet biti onaj stori - rekao je Terzić.

Već neko vreme Ado se spominje kao potencijalno pojačanje, a Terzić je što se njega tiče rekao:

- Mi ne govorimo o konkretnim imenima pojačanja, zainteresovani jesmo, ali ne samo za njega. Mi smo ti koji se pitamo, za svaku poziciju imamo više opcija. Spremni smo da investiramo, moramo da napravimo ogroman iskorak u kvalitetu, samotreba dobro da procenimo. Završili smo veliki deo posla dovođenja Kangve i ovog desnog krila, dva ozbiljna mlada i brza igrača. Biće sigurno još dva igrača tu. - istakao je Terzić, a potom dodao:

- Ne interesuju nas odlasci, nama je prioritet ulazak u Ligu šampiona, koja nam dolazi izmežu 25 i 30 miliona evra. Šta nam znači da dobijemo za Ivanića ili Kataija par miliona. Najveće interesovanje je za Erakovića i svima smo rekli da ne može da ide.

Na prozivci se nisu pojavili svi, uglavnom zbog obaveza u nacionalnim selekcijama.

- Planirali smo da idu svi mladi sa nama na pripreme, ali eto spletom srećnih okolnosti oni idu na Evropsko prvenstvo. Iako cenimo mlade igrače, pitanje šta je najbolje za njihov razvoj. Oni su zaslužili mesto, ali nisu dobili minutažu. Videli ste Lekoviću šta je značio period u Grafičaru, za mladog igrača je važno da igra, nebitno gde. Fudbalski savez Srbije je pogrešio što je ukinuo dva bonus igrača, naša liga treba da bude razvojna, liga gde će mladi dobijati šansu, to dugoročno može da donese korist, ja bih najviše voleo da se bonusi povećaju na tri - završio je Terzić.

Sportski direktor Mitar Mrkela bio je veoma precizan kada je pričao o ciljevima u letnjem prelaznom roku.

Cilj ovog prelaznog roka jeste da podmladimo i ubrzamo ekipu. Doveli smo jednog mladog igrača, 1999. godište, Kangvu, a blizu smo još jednog pojačanja. Ne želim da govorim dok ne bude zvanično potvrđeno. Sledeće nedelje ćemo verovatno promovisati igrača - kazao je Mrkela, a potom se i on osvrnuo na odlazak Gajića.

- Ja mislim da je priča završena. Gajiću smo ponudili novi ugovor, ali je pronašao klub u inostranstvu. To je završena priča, meni je iskreno žao. On je moje dete iz OFK Beograda, iz čuvene generacije sa Novog Zelanda. Žao mi je što je otišao.

Mrkela je otkrio da je Marko Gobeljić uoči puta na Zlatibor potpisao novi dvoogodišnji ugovor sa crveno-belima, uz podatak da Falko pokušava da pronađe novi angažman.

- Falko će ostati u Italiji još neko vreme, njegova je želja da nađe klub u Italiji, to će bolje uraditi ako se nalazi tamo, nego ovde - kazao je prvi čovek sportskog sektora srpskog šampiona, dodavši da nije u planu da se pronađe desni ili levi bek na silu.

-  Nećemo tražiti desnog beka, jako je teško naći ga, pogotovo ako je to domaći igrač, vidite da nema ni desnih, ni levih bekova. Poslednjih sedam-osam generacija nema pravog beka, a da dovedemo stranca u zamenu za Rodića, nema smisla. Zadovoljni smo, videćemo šta dolazi iz mlađih kategorija, ako se ukaže prilika, reagovaćemo, ali to nije prioritet - kazao je Mitar Mrkela.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike