Ovo je Mesijev najkontroverzniji gol u karijeri! Pre 15 godina vaskrsla je Božja ruka! (VIDEO)

22.06.2022

18:55

0

Autor: 24sedam

Omaleni Argentinac iskopirao legendarnog zemljaka Maradonu

Ovo je Mesijev najkontroverzniji gol u karijeri! Pre 15 godina vaskrsla je Božja ruka! (VIDEO)
Screenshot 2022-06-22 at 20.21.06 - Copyright Printscreen/YouTube/sportsmancr9

Argentinci više od tri decenije slave Božju ruku kao jedan od najvećih simbola njihovog fudbala. Miljenik nacije Dijego Armando Maradona ušao je u večnost kada je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1986. godine protiv omraženih Engleza postigao gol rukom koji je „gaučosima“ pomogao da izbore plasman u polufinale Mundijala koji su kasnije i osvojili.

Posle 21 godine od jednog od najkontroverznijih golova u istoriji planetarnih šampionata, drugi najveći fudbalski miljenik Argentinaca iskopirao je legendarnog zemljaka. Te 2007. godine Barsina zvezda u usponu Leo Mesi postigao u katalonskom derbiju protiv Espanjola rukom gol, koji je gigantu sa „Nou Kampa“ umalo doneo šampionsku krunu.

Te sezone Barsa i Real vodili su ultra izjednačenu trku za titulu (šampionat završili sa po 76 bodova). Madriđani su bili u prednosti zbog pobede u „El Klasiku“ na svom stadionu (2:0) i remija na „Nou Kampu“ (3:3), a onda je došlo pretposlednje kolo Pimere i poslednja nada Katalonaca da bi najveći rival mogao da kiksne na gostovanju u Saragosi.

Ipak, „Nou Kamp“ nije mogao da se bavi dešavanjima na drugom stadionu pošto je Espanjol vodio na terenu gradskog rivala, čije su tribine odahnule kada je omaleni Argentinac u finišu prvog poluvremena doneo izjednačenje. Silni protesti gostiju nagovestili su da nešto nije kako treba, da bi usporeni snimak jasno pokazao da je Mesi gol postigao u Maradoninom stilu.

Kultno katalonsko fudbalsko zdanje ključalo je od uzbuđenja kada je u 64. minutu Saragosa povela protiv Reala 2:1, pošto je Barsa u tom momentu već imala prednost, međutim hladan tuš usledio je u razmaku od samo 18 sekundi.

Van Nistelroj je golom u 89. minutu Madriđanima doneo bod, ispostavilo se na kraju vredan titule, pošto je ubrzo Tamudo u Barseloni poravnao rezultat (2:2) i tako velikom i gradskom rivalu izmakao šampionski tron.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike