Bizarno! Baš, bizarno! Nije da ih ne razumemo, ali... Argentinci hoće da nose Maradonino srce u Katar

27.03.2022

10:45

0

Autor: 24sedam

Oko 100.000 navijača potpisalo peticiju kako bi El Pibe "bio deo" nacionalnog tima na Mundijalu

Bizarno! Baš, bizarno! Nije da ih ne razumemo, ali... Argentinci hoće da nose Maradonino srce u Katar
Dijego Maradona - Copyright Profimedia

Čudo je taj fudbal. Donosi nam neku nepoznatu dimenziju u ponašanju, uključi nam neke emocije koje se pri drugim stvarima ne uključuju.

A ponekad nas "natera" da se pozdravimo sa zdravim razumom i pomislimo na (uradimo) nešto što u normalnim okolnostima ne smatramo normalnim.

Profimedia
 

Tako nešto ovih danas dešava se u Argentini. I ne, nemamo nameru da ih osuđujemo, čak konstatujemo da ih i razumemo, bez obzira na to što je njihov gest... pa u najmanju ruku bizaran. Ali onako baš bizaran.

Oko 100.000 navijača Argentine potpisalo je peticiju da srce legendarnog Dijega Armanda Maradone "bude deo" njihove reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

 

 

Peticiju su u javnost plasirali preko PR i marketinških agencija, te uz to naglasili da se zasad radio samo o njihovom snu koji žele da prenesu na svakog Argentinca.

- Želja nam je da ostvarimo ono što osećamo da bi i on želeo. Želja nam je da Maradonino srce putuje s Argentinom u Katar. Da sve vreme bude sa reprezentacijom, u trening-kampu, u hotelu, autobusu, svlačionici, na terenu... Ako tako budu hteli Bog i Dijego sedam utakmica kasnije njegovo srce naći će se pored tako željenog trofeja prvaka sveta - poruka je navijača.

 

 

Legendarni El Pibe preminuo je 2020. godine, a sahranjen je bez srca. Razlog je proučavanje jer je Maradonino srce bolo teško pola kilograma, što je za 200 grama više od uobičajenog. El Pibeovo srce i danas čuva policija Buenos Airesa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike