Barsa besramno prodaje maglu, ne dolaze ni Leva, ni Silva, ni Kunde, ni Rafinja: Bivši direktor Katalonaca žestoko udario po klubu!

22.06.2022

15:01

0

"Ovaj finansijski plan je u sukobu sa realnošću"

Barsa besramno prodaje maglu, ne dolaze ni Leva, ni Silva, ni Kunde, ni Rafinja: Bivši direktor Katalonaca žestoko udario po klubu!
Tan2022-5-10_224359702_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Bivši direktor Barselone Toni Freiša žestoko je "opleo" po svom bivšem klubu, optuživši ga da "prodaje maglu" pričama o "bombastičnim" pojačanjima, rekavši da oni sigurno neće doći na Nou kamp ovog leta.

Katalonski gigant je povezivan sa nekim od velikih zvezda svetskog fudbala, među kojima je najzvučnije Robert Levandovski, ali tu su i Rafinja i Bernardo Silva.

Naravno, najveću prepreku predstavlja dobro poznato katastrofalno finansijsko stanje Barse. To znači da bi klub mogao da dovodi igrače samo uspe da se otarasi nekih od svojih. Freiša je pogledao taj finansijski plan, a onda ga je odbacio kao "neizvodljiv".

- Znate da ni Levandovski, ni Kunde, ni Rafinja, ni Bernardo Silva neće doći? Znate, je l' tako? – napisao je Freiša na Tviteru.

 

 

To je izazvalo pažnju medija, tako da je katalonski advokat, koji je bio jedan od kandidata za predsednika Barselone, pojasnio svoj stav gostujući na radiju Partizado de COPE, kada je optužio klub da besramno prodaje maglu navijačima.

 

 

- Ne verujem u priču o Barseloninim pojačanjima. Oni bezobrazno prodaju maglu. Ono što oni govore je u sukobu sa realnošću, tako da nemam izbora osim da upozorim ljude da se ovo neće desiti. Istina je da igrač može da dođe ako prodamo svog igrača. Ali, bolje se prodaje da kažemo da će Bernardo Silva da dođe – rekao je Freiša, pa dodao:

- Znam da je nepopularno ovo što pričam, ali je Barseloni sada vrlo zgodno da prodaje iluziju.

Jasno je da je ovo napad na Đoana Laportu, koji je ranije govorio da će Barsa moći da dovodi igrače ovog leta, kao i da će se "uskoro" videti ekonomske poluge koje su povučene da bi se klub pojačao.

- U principu, imaćemo dve ili tri prodaje koje će nam doneti sredstva, isplatiti dug i doneti nam investiciju u tim da bi bio što takmičarskiji – rekao je Laporta.

Barselonine finansijske nevolje su vrlo dobro poznate i dokumentovane, tako da imaju velika ograničenja kada je u pitanju dovođenje igrača i probijanje "seleri kepa", što znači da u nove igrače mogu da ulože samo trećinu od novca koji zarade prodajom svojih igrača.

I to sve uprokos tome što su članovi prošle nedelje izglasali da se proda deo televizijskih prava i prava na suvenire da bi klub došao do keša.

Igrač na kome mogu najviše da zarade je Frenki de Jong, koga juri Mančester junajted. Barsa traži 80 miliona evra za njega, dok su Đavoli spremni da plate oko 70 miliona za njega, uz eventualnih pet miliona u bonusima. Tu je konflikt jer Blaugrana želi da povrati većinu od 75 miliona evra, koliko su platili Ajaksu za Holanđanina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike