Nastavlja se domino efekat: Došao Nunjez, otišao Mane, a koga će "osloboditi" Senegalac

22.06.2022

12:25

0

Autor: 24sedam

Sadio Mane predstavljen u Minhenu

Nastavlja se domino efekat: Došao Nunjez, otišao Mane, a koga će "osloboditi" Senegalac
mane - Copyright Instagram printscreen

Posle šest godina u Liverpulu, Sadio Mane je od danas i zvanično igrač Bajern Minhena. Senegalac se prvaku Nemačke obavezao na tri godine za blizu 40 miliona evra.

- Veoma sam srećan što sam konačno u Bajernu. Mnogo smo razgovarali i od početka sam osetio interesovanje ovog velikog kluba, tako da za mene nije bilo sumnje od prvog trenutka. Ovo je pravi momenat za ovaj izazov. Želim da postignem mnogo sa ovim klubom kojeg pratim i volim još od mog boravka u Red Bulu iz Salcburga. 

Mediji u Evropi ovaj transfer vide kao reakciju "domino efekta". Prvo je Liverpul doveo Darvina Nunjeza iz Benfike za 100 miliona evra, pa se tako stekla mogućnost da se Mane oslobodi ugovora. Treća reakcija u ovom lancu morao bi biti odlazak Roberta Levandovskog iz Bajerna.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)

 

Mane je rođen u Bambaliju u Senegalu, 1992. godine, karijeru je započeo u ekipi "Generation Pot", koja igra u prestonici Senegala, Dakaru. 

Njegov prvi seniorski tim bio je francuski Mec, koji ga je kupio kada je imao 19 godina. U leto 2012. godine, posle samo jedne sezone i ispadanja iz francuske lige  preselio se u Red Bul Salcburg za sumu od 4 miliona evra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)

 

Mane je postigao 19 golova u 29 nastupa u svojoj debitantskoj sezoni u Austriji. Od Salcburga i Austrije rastao se u septembru 2014. godine, a onda je igranjem u Sautemptonu pokazao svetu sa kakvim talentom raspolaže.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike