Poznati engleski fudbaler moli Boga da preživi! Svaki dan može da mu bude poslednji!

20.06.2022

19:38

0

Autor: 24sedam

Nekadašnji as Njukasla oboleo od retke bolesti

Poznati engleski fudbaler moli Boga da preživi! Svaki dan može da mu bude poslednji!
Kjeron Dajer i Alan Širer - Copyright Profimedia

Nekadašnji fudbaler Njukasla Kjeron Dajer igra utakmicu života. Bivši reprezentativac Engleske, koji je već 10 godina u penziji prolazi kroz ubedljivo najteži period u životu, koji je obavijen velikom neizvesnošću koju donosi svaki novi dan.

Naime, Dajeru je dijagnostikovana retka bolest koja prouzrokuje oštećenje jetre i jedini način da mu se produži život jeste transplantacija.

Fudbaler koji je karijeru počeo u Ispviču, a najveću slavu stekao u dresu Svraka, već šest meseci nalazi se na listi čekanja za donora i jedino što mu trenutno preostaje jeste da se usresredi na molitvu da još malo izdrži… Ali, postaje sve teže.

- Ako ne dobijem novu jetru neću moći ništa da uradim. Nekada ljudi čekaju transplantaciju dok im je ostalo nekoliko nedelja života. Osećam sve veći umor, a možda ću morati da čekam još nekoliko meseci – ispričao je Dajer i dodao da se nada povoljnom ishodu.

- Srećan sam što smo shvatili o čemu se radi. Znam da zavisim od nečije nesreće da bih sebi produžio život. Ali, nadam se da ću ga učiniti srećnim, ko kod bude donor. Ne želim ništa da uništim, znam koliko je dragoceno dobiti priliku za novi život – kazao je Kjeron Dajer.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike