Procurili novi, zeleni dresovi Njukasla, navijači pobesneli: Pa nismo Saudijska Arabija, ovo je grozno i pogrešno! (FOTO)

13.05.2022

09:31

0

Novi vlasnici očigledno žele da ih "svrake" posredno predstavljaju

Procurili novi, zeleni dresovi Njukasla, navijači pobesneli: Pa nismo Saudijska Arabija, ovo je grozno i pogrešno! (FOTO)
Tan2022-5-8_19050226_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Njukasl će sledeće sezone nositi dresove u zelenoj i beloj boji, koje podsećaju na zastavu Saudijske Arabije!

Doduše u pitanju je gostujući dres, a vest nije zvanična već su je preneli mediji, ali je i tako izazvala jake reakcije navijača. Dresove proizvodi kompanija Kastor, koja pravi i dresove za Saudijsku Arabiju, zemlju čiji javni investicioni fond poseduje 80 odsto akcija kluba.

Novi dres je potpuno beo, sa okvirom oko vrata i na kraju rukava u zelenoj boji, u kojoj su i grb Njukasla i logo kompanije. To je potpuno isti koncept dizajna kao i jedna od dve varijante dresa Saudijske Arabije.

Pogledajte:

 

 

Ako se pitate kako izgleda dres Saudijske Arabije i koliko su slični, uverite se i sami:

 

 

Brzo su usledile reakcije:

"Mrzim ovo, a veliki sam navijač Njukasla. Ne mogu da pređem preko toga da sad treba da integrišemo Saudijce u naš brend i identitet", "Ovo je zaista užasno. Ne mogu da shvatim zašto toliko ljudi podržava ovaj dizajn", "Ništa ovde ne valja", "Recite mi da je ovo laž. Taman smo pronašli načina da živimo sa sobom, a onda ovako nešto iskrsne da nas podeti na nju. Grozno", samo su neke od komentara.

Jedan od uslova da Premijer liga odobri kupovina jeste da je Javni investicioni fond morao da osigura da klub neće imati veze sa saudijskom državom.

Sa druge strane, ovo bi trebalo da poveća prodaju dresova u Sudijskoj Arabiji. Navijači

Ovo je novi udarac za navijače "svraka", koji su prethodno saznali da će budžet za letnja pojačanja biti ograničen zbog finansijskih propisa. Edi Hau će tokom leta imati između 70 i 94 miliona evra (60-80 miliona funti), plus novac od prodatih igrača.

Njukasl je zimus bio najveći potrošač u Evropi, pošto je dao 110 evra za petoricu igrača koji bi obezbedili opstanak. Taj cilj je više nego ispunjen, a novi vlasnici su ranije rekli da žele da budu konkurenti starim i novim bogatašima, kao što su Mančester siti i Liverpul.

Ipak, januarski trošak bez dodatnih prihoda od komercijalnih ugovora doveli su do toga da će klub oprezno poslovati ovog leta.

- Finansijski fer-plej. Imamo ograničenja, a imamo i stvari na kojima treba da radimo. Ne možemo tek da izađemo i trošimo igrače kao što su nekada klubovi mogli i potpuno promenimo postavu tokom jednog prelaznog roka. To za nas nije mogućnost – rekao je Hau.

Odmah je nastavio:

- Što više para potrošite u jednom prelaznom roku, to više utiče na vašu sposobnost da trošite u dolazećim. Pravila su tu da bi se pravilno upravljalo sportom i mi moramo da ih sledimo, tako da to utiče na to šta možemo da radimo ovog leta. Naravno, to ne znači da smo potpuno bez ambicije. Vrlo smo svesni da moramo da promenimo tim i moramo da popravimo neke stvari, ali biće teško balansirati svim time.

Njukaslov glavni cilj ovog leta jeste dovođenje golgetera, pošto se sve više dovodi u pitanje spremnost Kaluma Vilsona i Krisa Vuda.

Uveliko se nagađa ko bi mogao da stigne, a prema navodima raznih medija, kraći spisak iz koga bi trebalo izvući kandidata izgledao bi otprilike ovako: Dominik Kalvert-Luin iz Evertona, Darvin Nunjez iz Benfike, Patrik Šik iz Leverkuzena, Aleksandar Isak iz Real Sosijedada i Igo Etikite iz Remsa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike