Dan kada je Srbija zavladala svetom! Kako su Orlići stigli na presto (FOTO)

20.06.2022

15:31

0

Pre sedam godina je srušen Brazil

Dan kada je Srbija zavladala svetom! Kako su Orlići stigli na presto (FOTO)
20150622npU20Srb27 - Copyright MN Press

Bili su to pravi junski dani, nepredvidivi od jutra do mraka, dok je mlada reprezentacija Srbije, trasirala svoju putanju na Novom Zelandu.

Vremenska zona koja nam nije išla na ruku, nije poremetila ljubitelje fudbala da ustaju ranije ujutru kako bi pratili dešavanja mladih fudbalera i korak po korak, došao je i 20. jun 2015. godine, a ekipa koju je predvodio tada mladi i talentovani trener Veljko Paunović, stigla je do vrha.

Tada je načinjen i najveći uspeh srpskog reprezentativnog fudbala, u finalu je srušen Brazil sa 2:1, nakon produžetka, a Srbija se može pohvaliti da iz te ekipe veliki broj igrača ima i u seniorskom timu, te da je većina od njih u velikim evropskim klubovima, gde imaju ključne uloge.

 

 

Srbija je u finalnom susretu prva stigla do gola, dvadeset minuta pre kraja, precizan je bio Staniša Mandić, ali je Pereira pogodio za izjednačenje Brazilaca.

Gol odluke viđen je u 118. minutu, nakon akcije Ilić-Živković-Maksimović, koji je utekao defanzivcima Brazila, i iskoristio priliku jedan na jedan sa golmanom, za veliko slavlje cele Srbije.

Po povratku u Beograd, upriličen j ei veliki doček ispred Skupštine, a prema nekim navodima, bilo je oko 100.000 ljudi.

 

Članovi ove zlatne generacije bili su: Predrag Rajković, Milan Gajić, Nemanja Antonov, Saša Zdjelar, Miloš Veljković, Nemanja Maksimović, Staniša Mandić, Mijat Gaćinović, Andrija Živković, Filip Manojlović, Stefan Milošević, Vukašin Jovanović, Miladin Stevanović, Marko Grujić, Radovan Pankov, Filip Janković, Stefan Ilić, braća Sergej i Vanja Milinković – Savić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike