Srbija je na današnji dan slavila najveću pobedu fudbalera! Lanetov rafal, pa skok u kanal, a onda zavesa Stojkovića (VIDEO)

18.06.2022

10:53

0

Nadamo se novoj sreći već u Kataru

Srbija je na današnji dan slavila najveću pobedu fudbalera! Lanetov rafal, pa skok u kanal, a onda zavesa Stojkovića (VIDEO)
profimedia-0072066168 - Copyright Profimedia

Prošlo je čak 12 godina od jedne od najdražih i najvećih pobeda fudbalske reprezentacije Srbije.

Bilo je to na Mundijalu u Južnoafričkoj Republici, a Srbija je u drugom kolu šampionata igrala sa Nemačkom.

U tom trenutku, jedna od najboljih selekcija na svetu, i potonja treća reprezentacija sveta, imala je veliku ulogu favorita, dok je Srbija, koju je u tom trenutku sa klupe predvodio čuveni Radomir Antić, jurila prolazak grupe.

Ali je na scenu stupi Milan Lane Jovanović! Igrao se 38. minut, kada je Jovanović ostao usamljen u srcu peterca, te olako savladao, tada novajliju na golu Pancera, Manuela Nojera.

Usledila je zanimljiva proslava pogotka, kada se Jovanović u trku od sreće zaputio ka tribinama, te preskočio reklame. Međutim, nije bio upoznat sa situaciju, gde se nalazio kanal, te je upao pravo u isti, ali je istog trenutka i ustao.

Kasnije se ta situacija prepričavala kao anegdota, te je bilo priče i da je Jovanović priznao kako se razbio pri padu, ali da od euforije u tom trenutku ništa nije osetio.

Takođe, Srbija je u tom susretu imala još jednog heroja, Vladimira Stojkovića, na golu. Mogli su Nemci do remija, ali je u 60. minutu, sa bele tačke centrirao Lukas Podolski, a Stojković je pročitao stranu, te skinuo zicer po zemlji.

Meč je na kraju okončan minimalnom pobedom Srbije, ali je naš tim takmičenje okončao u grupi, u kojoj su još igrali Australija i Gana. Nemci su pak stigli do visokog trećeg mesta i u narednim godinama postavili ozbiljan standard u igri.

Nema sumnje, jedna od najvećih pobeda, ako ne i najveća od osamostaljenja države, nadamo se do šampionata u Kataru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike