Lane Jovanović za 24sedam: Vlahović je novi Ibra

15.10.2020

13:00 >> 16:50

0

Milan Jovanović tvrdi da Srbija sa mladim centarforom Fjorentine dobija golgetera za narednih 100 mečeva

Lane Jovanović za 24sedam: Vlahović je novi Ibra
Copyright MN Press/Profimedia

Iz Istanbula su doneli samo bod, ali su igrom “orlovi” zaslužili više od podele plena koja ih je zakucala na poslednje mesto u grupi 3 Lige nacija. Ipak, napredak u igri je očigledan, što pohvaljuje i bivši reprezentativac Milan Jovanović.

Popularni Lane, u razgovoru za 24sedam, posle mečeva sa Norveškom, Mađarskom i Turskom skreće pažnju na nekoliko detalja:

-Nikad nisam voleo da komentarišem trenerski posao i njihove zamisli, ali neko ko je igrao napred, lepo mi je kada primetim igrača sposobnog da nekim driblingom, brzinom, dobrim dodavanjem pravi razliku u napadu. E, to volim da komentarišem, pa vam zato kažem da smo dosta dobili sa ove tri utakmice. Kao prvo, dobili smo Milinković-Savića. On, dečko, sa 25 godina nije više ni toliko mlad za reprezentaciju i sigurno ga je opterećivala činjenica da nije mnogo toga doneo otkako igra za nju. Ja mnogo dobro znam kako je to kad ti hoćeš, a ono ti ne da. Neće, pa to ti je. Konačno je pokazao koliko je dobar i mislim da tek sada, kad je probio tu psihološku barijeru sa važnim golovima u velikom meču, dobijamo pravog Sergeja – kaže Lane Jovanović.

MN Press

Druga dvojica igrača iz tima Ljubiše Tumbakovića, koji su bivšem igraču Standarda, Anderlehta i Liverpula zapali za oko su Darko Lazović i Filip Đuričić.

-Čini mi se da je Lazović odigrao bolji meč u Oslu, ali bez obzira na to, vidiš kod tog momka brzinu, igru jedan na jedan i, što je najvažnije, želju. Drago mi je što se Filip Đuričić vratio vrhunskom fudbalu. Mi smo kao nacija mnogo očekivali od njega dok je bio dete, ali se onda negde izgubio, nije ga bilo. Sad je opet tu i odličan je. Nije dao gol, ali potezom menja tok utakmice, a završnica će doći…

Za kraj priče o reprezentacije Jovanović je namerno ostavio najmlađeg “orla”.

-Dušan Vlahović je odigrao u dve utakmice možda pola sata i mogao je da postigne pet golova. Na stranu sad to što nije dao, ali dečko ima samo 20 godina. Kad vidiš onu snagu, brzinu i tehniku, kako on ulazi u šanse i sam ih stvara, ne možeš a da ne pomisliš da je reprezentacija dobila špica za mnogo, mnogo godina unapred. Taj ti može odigrati 100 utakmica i dati 50 golova za Srbiju bez većih problema. Sećam se kad sam se vratio u belgijski fudbal posle epizode u Liverpulu, gde se nisam baš proslavio, pa me tamošnji novinari pitaju da kažem šta mislim o Romelu Lukakuu. Ja im otvoreno rekoh da je Lukaku već tada mogao da ode u englesku Premijer ligu i da će jednom biti prvi strelac te lige. Znam da moje reči nisu baš prihvaćene kao stručne, bilo je onog “taj ne razume engleski fudbal, zato se nije ni snašao”, a ispostavilo se da sam bio u pravu. Evo, sad vam kažem, naš Vlahović bi mogao da postane novi Ibrahimović. Slobodno objavite moje reči!

MN Press

Pričajući o Vlahoviću i Milinković-Saviću, o srpskom fudbalu i trendovima, Jovanoviću se jedan nastavak priče sam nametnuo.

Moj savet ljudima iz srpskog fudbala je kad vidite ekstra talentovano dete, ostavite ga da igra. Dajte mu slobodu, pustite ga da se normalno razvija. Taj Vlahović ili Sergej oni su proizvodi srpskog fudbala, od mnogih su bili bolji u svojoj generaciji u uspeli su da se probiju, da čujemo za njih. Ali ovde ima toliko kvalitetne dece, samo im treba dati šansu da se pokažu. Ja pratim taj dečiji fudbal, pa sad igraju deca od 12-13 godina, a treneri im traže da igraju na jedan dodir. Pa šta im to radite? Treneri, kojima je obično krajnji domet u karijeri bila Srpska liga?! Pričamo o Piksiju i takvim majstorima koje smo nekada imali, a niko da kaže kako da dobijemo Piksija sa takvim sistemom rada i treninga. Ostavite me te proizvodnje zadnjih veznih! Kad mi kažu “odličan je, oduzima dobro lopte”, pa ih danas ima 30 istih u našoj Superligi koji dodaju loptu do sebe. Pravite kreatore!

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike