Marin se vratio u Crvenu zvezdu! Ugovor je potpisan, a ambicije jasne: Povratak u Ligu šampiona!

10.06.2022

11:40

0

Ugovor je potpisan, sada sledi vredan rad

Marin se vratio u Crvenu zvezdu! Ugovor je potpisan, a ambicije jasne: Povratak u Ligu šampiona!
marko marin i mitar mrkela - Copyright FK Crvena zvezda

Nekadašnji fudbaler i kapiten Crvene zvezde – Marko Marin promovisan je u novog šefa skauting službe šampiona Srbije.

Na novu poziciju imenovao ga je sportski direktor Mitar Mrkela. Uspešni fudbaler izrazio je veliko zadovoljstvo što ponovo ima priliku da pomogne voljenom klubu, ali i istakao da su i sada ciljevi na najvišem mogućem nivou.

-Nisam razmišljao na ovaj način dok sam bio fudbaler. Mnogo sam srećan što  sam dobio priliku da u ovoj ulozi dođem u Crvenu zvezdu i da pomognem klubu. Naravno, kao i dok sam bio igrač, uvek postavljam najviše ciljeve. Mislim da u lepom trenutku dolazim u klub, što će mi dodatno olakšati da ispunim ciljeve i pomognem na pravi način – rekao je Marin za sajt kluba.

Marin već nekoliko meseci sarađuje sa sportskim sektorom našeg kluba, kao i sa Mrkelom i pomaže pri pronalaženju adekvatnih pojačanja.

Već nekoliko meseci smo u kontaktu. Radimo zajedno i za ovaj prelazni rok tražimo prave igrače. Pomažem generalnom direktoru i siguran sam da ćemo svi biti zadovoljni i da će ovaj prelazni rok biti uspešan za nas.

Dotakao se nekadašnji prvotimac crveno-belih i uspeha iz minule sezone, ali i naglasio da je cilj plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

- Druga dupla kruna u nizu. To je veliki uspeh. Nadam se, kao i svi navijači, da ćemo se predstojeće sezone kvalifikovati u Ligu šampiona. To bi bio veliki uspeh, da se nakon nekoliko sezona bez Lige šampiona ponovo vratimo tamo gde pripadamo. Naravno, pored toga, cilj je da i naredne sezone osvojimo sve.

Istakao je Marin da je atmosfera sjajna, ali i rekao da mu tek predstoji upoznavanje sa novim radnim mestom.

- Nije bilo previše vremena za upoznavanje. Gledao sam finale kupa i atmosfera je bila sjajna kao i uvek. Sada ću imati dovoljno vremena da se upoznam sa radnim prostorom.

Marko Marin je rođen 13. marta 1989. godine, a prve fudbalske korake načinio je u Nemačkoj. Uspešno je nosio dres velikih imena evropskog fudbala, a 2018. godine zadužio je dres Crvene zvezde. U svom igračkom mandatu u crveno-belom dresu, uspeo je da osvoji dve titule nacionalnog šampiona.

Nakon angažmana u mađarskom Ferencvarošu, 2022. godine je završio izuzetno uspešnu fudbalsku karijeru, a sada će imati priliku da se oproba u malo drugačijem izdanju u klubu koji voli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike